"> Dezastru! Oamenii străzii își bat joc de adăpostul de iarnă și de personalul care-l deservește | Redesteptarea

Dezastru! Oamenii străzii își bat joc de adăpostul de iarnă și de personalul care-l deservește

 Dezastru! Oamenii străzii își bat joc de adăpostul de iarnă și de personalul care-l deservește

Adăpostul comunitar de noapte de pe strada Gheorghe Doja, aflat în subordinea Spitalului Municipal dr. Teodor Andrei, este la cheremul celor care sunt luați de pe străzi de către serviciile responsabile, când temperaturile sunt scăzute.

Deși numărul persoanelor care sunt nevoite să trăiască pe străzi și a celor care ajung în adăpost s-a diminuat simțitor față de anii trecuți, comportamentul acestora este total lipsit de bun simț față de personalul însărcinat cu îngrijirea acestora și față de spațiile în care sunt cazați.

Cel mai mult lasă de dorit nepăsarea și comportamentul respin­gă­tor.

“În nopțile geroase din ultima perioadă au fost aduși la adăpost, în fiecare seară, între două și cinci persoane, care nu au unde să locuiască. Nu au mai fost distrugeri ca în alți ani, dar comportamentul celor care vin pe timpul nopții este regretabil. În loc să fo­losească grupurile sanitare e­xistente în clădire și funcțio­nale, din păcate perso­na­lul însărcinat cu curățenia trebuie să strângă mizeria de pe holurile unde beneficiarii acestui adăpost își fac necesitățile fiziologi­ce”, a spus dr. Erwin Flo­roni, managerul spitalului lugojean.

La adăpost ajung în principal oameni ai străzii aflați în tranzit prin oraș, care sunt luați din gară. Poliția Locală mai are în evidențe doar patru persoane care trăiesc permanent pe străzile din municipiu, dar aceștia refuză să fie duși la adăpostul municipal, care dispune de încăl­zire, apă caldă și o masă caldă. Locurile în care își duc zilele sunt în centrala dezafectată din cartierul Stadion I, în parcul din Micro V și pe câmp, lângă cimitirul de lângă drumul ce duce la Hezeriș. Adăpostul este deschis între orele 19 și 7.

Adoptând principiul că nimeni nu trebuie lăsat în frig și având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”BANAT” al județului Timiș face apel la populație pentru ca oamenii fără adăpost să nu rămână în frig.

“Rugăm cetățenii care observă persoane fără adăpost să sune la numărul unic de urgențe 112 și să ne anunțe locul unde se află acestea, iar echipajele de salvatori le vor prelua pentru a le transporta la adăposturi. Astfel, au fost executate peste 90 de misiuni, în care au fost identificate 17 persoane fără adăpost, dintre care 12 au fost transportate la adăpos­turile speciale. Mulțumim pentru spiritul civic de care dați dovadă”, a spus Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU Timiș.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *