Ultima oră

Deschidere în forţă a BluesFest-ului lugojean cu Cezar Costescu & Freddy Stauber Blues Project

 fredi stauberPrima zi a Festivalului Internaţional de Blues – BluesFest, Lugoj 2012 îi va avea ca "invitaţi" pe lugojenii de la „Cezar Costescu & Freddy Stauber Blues Project”, o trupă inedită care reface, măcar parţial, legendara formaţie „Logic”.

Mondial

fredi stauberPrima zi a Festivalului Internaţional de Blues – BluesFest, Lugoj 2012 îi va avea ca „invitaţi” pe lugojenii de la „Cezar Costescu & Freddy Stauber Blues Project”, o trupă inedită care reface, măcar parţial, legendara formaţie „Logic”.

Aşadar, noul proiect de blues, care a repetat de zor în acest zile la Casa de Cultură a Sindicatelor, va intra vineri în scenă în componenţa Freddy Stauber – voce, chitară, Cezar Costescu – chitară, Cristian Veţan – bass, Marius Balint – clape, Andrei Mezei – percuţie.

„Este un festival de blues şi, cu Cezar împreună, am convenit să participăm în formula anunţată. În prealabil, era doar Cezar cel care trebuia să cânte, alături de alţi muzicieni inivitaţi. Eu trebuia să vin în luna iunie, cu aceeaşi trupă, să prezint noul album „Lugoj blues”. Cum muzica acestui album se plia perfect pe profilul festivalului, am decis să amân în toamnă lansarea CD-ului „Lugoj Blues” şi să particip şi eu la eveniment. Concertul nostru poate fi considerat şi o avanpremieră a lansării din toamnă”, spune Freddy Stauber, sosit din Germania pentru BluesFest-ul la care va evolua în premieră.

Mai în glumă, mai în serios, Freddy Stauber spune că trupa s-ar fi putut numi foarte bine Roger, sau mai exact România-Germania, pentru că în proiect mai sunt implicaţi, alături de lugojeni şi alţi muzicieni stabiliţi în Germania, precum chitaristul Lucian Avramescu.

Întrebat cum a reuşit convertirea aparent surprinzătoare la blues, Freddy Stauber ne-a declarat că „este genul care îmi place acuma, după cum ştiţi, eu am trecut de-a lungul carierei prin toate genurile, de la musical la şlagăr. Mă simt bine în cadrul acestui gen şi, în momentul de faţă, nu mai depind de vreun producător care să-mi impună o direcţie. De fapt, blues-ul se afiliază la ceea ce am cântat şi înainte, cu „Logicul”.

Repetiţii on-line, care au micşorat distanţele dintre România şi Germania

Noul album „Lugoj blues” a fost înregistrat în Germania, la studiourile Joy Music din Ehningen, şi este rodul unei colaborări pe internet între muzicienii care vor urca pe scena Blues Fest.

„Am un my drive, un hard disk în Elveţia, eu trimiteam piesa în ţară, colegii mei o descărcau, cântau, înregistrau, o trimiteau înapoi practic, a fost o colaborarea de la distanţă, dar foarte strânsă totodată, prin intemediul internet-ului. Nu e ceva chiar chiar nou, procedeul a fost adoptat de trupe chiar mari din Statele Unite, care se întâlnesc şi repetă on-line, stau în faţa computerului, compun, cântă şi se reunesc fizic doar în concerte”, încheie Freddy Stauber.

Programul festivalului BluesFest Lugoj 2012 va fi deschis vineri, 6 aprilie, de la ora 19, de trupa Rambling Blues, considerată cea mai bună trupă acustică din Ungaria. Apoi, de la ora 20,30, va intra în scenă „Cezar Costescu & Freddy Stauber Blues Project”.

În a doua zi de festival, sâmbătă, 7 aprilie, vor evolua Berti Barbera & Nicu Patoi de la ora 19, urmaţi de Cyfer Trio, tot din România. Preţul biletului este de 20 lei pe seară. Biletele vor fi puse în vânzare la Agenţia de bilete a Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu”.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE