Ultima oră

Deschidem noi investiţii din bani publici, în timp ce vechile proiecte sunt neterminate

MondialAtenţia consilierilor independenţi s-a îndreptat de această dată spre deschiderea de noi obiective de investiţii pe plan local, în condiţiile în care multe obiective asumate în trecut de către Executiv nu au foast finalizate. Aceasta, în timp ce propunerile în legătură cu proiectele nerambursabile care au finanţare europeană sunt refuzate pe bandă rulantă, dacă sunt propuse de cei trei aleşi independenţi în mini-parlamentul local.

„Am aşteptat cu răbdare ca, pentru şedinţa de consiliu din 31 august, printre materiale să se regăsescă şi cele două proiecte ale noastre pentru finanţări nerambursabile prin programele Casa Verde şi Casa Verde Plus, în valoare totală de 2.500.000 lei. Din păcate, cele două proiecte nu au intrat nici măcar în tranşa a treia de documente. Dl. Banda de la Primărie a invocat motive birocratice, spunând că Ghidurile respective nu sunt aprobate oficial, ci au fost doar date în dezbatere publică. Dar, în proiectele noastre de hotărâre, nu aveam decât un singur aticol, în care se exprima voinţa Consilului local municipal de a participa la acel program”, a punctat Marius Martinescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri, 26 august.

„Primăria şi Boldea nu vor cele 2,5 milioane de la Ministerul Mediului, nu vor bani europeni şi sunt foarte mulţumiţi să cheltuie banii – mulţi şi buni – ai lugojenilor, fără consultarea populaţiei”, a adăugat Martinescu.

Fostul primar al urbei a enumerat patru proiecte suspendate ale actualului Exceutiv: abandonarea celor 48 de apartamente de pe strada Timişoarei, abanonarea proiectului Grădiniţei din Cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), a bazinului acoperit şi ştrandului municipal. Acestora li se adaugă infrastructura Cartierului Militari, blocarea canalizării în zona Herendeşti – Bocşei, suspendarea programului de locuinţe pentru tineri şi altele.

În aceste condiţii, nu numai că se ignoră programe cu finanţare externă, dar se deschid şi noi investiţii din bani locali

Pe ordinea de zi a şedinţei din 31 august e trecut un proiect investiţional care priveşte fosta cazarmă de pe strada Banatului. Proiectul prevede ca o porţiune care are 14,5 metri de faţadă la strada Banatului să fie modificată pentru a adăposti, la parter şi etaj, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară.

„Pentru această construcţie fără rost, se prevăd 2.000.000 lei din bugetul local. De ce să se mute respectiva Direcţie de la parterul Primăriei? Noua construcţie parter – etaj asigură 36 de locuri de muncă faţă de 56 cât erau în sediul Primăriei. Nici funcţionarii, nici publlicul n-au un cîştig deosebit din acestă mutare. Cheltuim încă două milioane de lei pentru o investiţie fără nicio motivaţie şi oportunitate, cînd avem atâtea proiecte începute şi neterminate, care deja ne obligă la cheltuieli multianuale”, a mai declarat Martinescu.

În viziunea consilierilor independenţi, noua investiţie este şi ilegală, pentru că imobilul din strada Banatului nr. 8A (fosta cazarmă), nu e în proprietatea Consiliului local (aşa cum reiese din Hot. 34 a C.J. Timiş din 27.03.2013): „nu poţi derula investiţii pe proprietatea altuia, deci investiţia este ilegală”. 

Consilierul Liviu Brînduşoni a adăugat obiecţii de natură tehnică: „Expertiza consemnează pobleme la structura de rezistenţă a clădirii, în întregul ei. Nu poţi reface structura doar parţial. Nu văd logica unor cheltuieli pe zugrăveală şi tencuială, când imobilul are probleme structurale de rezistenţă”.

El a mai dat ca exemplu clădirea fostei Securităţi, unde s-a refăcut frumos faţada, dar imobilul nu e funcţional din cauza problemelor la structura de rezistenţă.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Deschidem noi investiţii din bani publici, în timp ce vechile proiecte sunt neterminate

  1. Stimata redactie va rog sa mergeti pe str.Baritiu(cea infundata)la capat sa vedeti cum arata o groapa nesemnalizata de angajatii firmelor,,fratelui”unde noi locatarii am pus un bat deoarece circula masini si copii.Vineri seara o masina a luat-o din plin iar angajatii au plecat ,,pt.ca s-a terminat programul”.Bataie de joc! Cand se vor terminata prostiile acestea?

  2. Getvan Alfred // 26 august 2016 at 23:11 // Răspunde

    Lumea e satula de minciunile si abjectiile spuse de Martinescu si slugile sale [Brandusoni si Anghel]asa ca nimeni nu le mai da crezare.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE