Ultima oră

Deputatul Cornel Sămărtinean, dat în judecată pentru recuperarea unui prejudiciu din perioada în care a fost directorul Aeroportului Timișoara

Actuala conducere a Aeroportului Traian Vuia din Timișoara i-a dat în judecată pe fostul director al aeroportului, deputatul Cornel Sămărtinean, fostul director comercial Marius Florin Mezin și un referent de la Biroul Contracte și Achiziții, Laurenți Daniel Caba. Celor trei li se solicită recuperarea unui presupus prejudiciu, estimat la peste 46.000 de lei.

FOTO www.pressalert.ro

MondialPrintr-un proces civil aflat pe rolul Tribunalului Timiș, Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara le cere lui Cornel Sămărtinean, Marius Florin Mezin și Laurențiu Daniel Caba, achitarea unui prejudiciu de peste 46.000 de lei, produs aeroportului după închirierea unui spațiu din Hala Cargo a aeroportului la un preț cu doi euro pe metru pătrat mai mic decât cel stabilit printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație.

Mai exact, actuala conducere a aeroportului susține că la propunerea lui Daniel Laurențiu Caba, cu avizul lui Marius Florin Mezin și aprobarea lui Sămărtinean, aeroportul a închiriat un spațiu de 670 de metri pătrați, la un preț de 6,5 euro/mp, în condițiile în care o hotărâre a Consiliului de Administrație din 2005 prevede ca preț minim de închiriere a spațiului de 8 euro pe metru pătrat.

„Memoriul de stabilire a cuantumului chiriei de 6 euro/mp/lună spațiului destinat activității de transport, depozitare marfă în suprafață de 670 mp situat în Hala Cargo Ghiroda este întocmit de referent Birou Contracte Achiziții Caba Daniel Laurențiu, avizat de directorul comercial Marius Mezin și aprobat de directorul general Sămărtinean Cornel, cu încălcarea Hotărârii Consiliului de Administrație al AITT 28/2005, sub chiria minimă de 8 euro/mp”, se arată în cererea de chemare în jduecată a Aeroportului Timișoara.

Fiecare dintre cei trei pârâți din dosar au depus întâmpinare în care au arătat că nu au produs niciun prejudiciu aeroportului, prețul de închiriere la 6 euro/mp fiind oricum mai mare decât era până în momentul în care s-a încheiat contractul. „Eu nu am avut cunoștință de existența vreunei hotărâri CA restrictive în ceea ce privește prețul închirierilor spațiilor și nu mi s-a adus la cunoștință aceste lucruri, nici cu ocazia semnării contractului dedus judecății”, a arătat deputatul Cornel Sămărtinean în întâmpinarea depusă la dosar.

Fostul director al Aeroportului Traian Vuia din Timișoara (AITTV) a mai arătat că „anterior semnării contractului AITTV avea încheiat un contract cu același agent economic, din care încasa sume mai mici, odată cu semnarea de către mine a contractului, beneficiile față de AITTV s-au mărit și deci nu există niciun prejudiciu, ci dimpotrivă, o sporire a eficienției contractuale”. Procesul se află pe rolul Tribunalului Timiș.

Tot pentru perioada în care conducea Aeroportul din Timișoara, Cornel Sămărtinean este cercetat de DNA într-un dosar penal care îi mai vizează pe deputatul Alin Popoviciu, pe fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc și pe fostul director comercial Marius Florin Mezin. Aceștia sunt cercetați în acest dosar pentru trucarea unei licitații de închiriere a spațiilor comerciale din aeroport, licitație în urma căreia a fost favorizată firma vărului deputatului Alin Popoviciu, SC Trinvest Bakery SRL.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Deputatul Cornel Sămărtinean, dat în judecată pentru recuperarea unui prejudiciu din perioada în care a fost directorul Aeroportului Timișoara

  1. Nu se poate!!!acest Cornel isi bate joc pe fata de procurori,judecatori,politisti,alte entitati ale statului.Cum poti sa debitezi astfel de tampenii!Cand a gonit WMT,TNT,ca sa vina acel Dica,cu chiria de COMENTARIU MODERAT !!!Sper ca acest caz,al catelea,NEREZOLVAT !?! sa NU mai fie”JUDECAT”aleatoriu de jude…Dica!!!!!!!!!!!!!!!!!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE