- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

DECLARAŢIE- Senatorul de Lugoj, Ilie Sârbu, nu este interesat să conducă viitoarea regiune de Vest

Mondial [1]

sarbuDacă până la sfârşitul acestui an va fi votată Legea regionalizării, anul viitor vor trebui organizate alegeri pentru posturile de guvernatori ai regiunilor. Ilie Sârbu, unul dintre favoriţii pentru acest post a anunţat că nu va candida. sarbuDacă până la sfârşitul acestui an va fi votată Legea regionalizării, anul viitor vor trebui organizate alegeri pentru posturile de guvernatori ai regiunilor. Ilie Sârbu, unul dintre favoriţii pentru acest post a anunţat că nu va candida.

“Nu intenţionez să candidez pentru un post de guvernator. Deşi am sorginte bănăţeană şi mă gândesc de fiecare dată cu drag şi nostalgie la zona Banatului, consider că poziţiile importante pe care le-am deţinut în trecut în ierarhia statului – de două ori ministru al Agriculturii, preşedinte de Senat, al treilea mandat de senator – dar şi statutul de lider al senatorilor PSD pe care îl am în prezent, m-au ajutat şi mă vor ajuta pe viitor să sprijin zona de vest a ţării cu mai multă forţă şi implicare decât din postura de guvernator.

Nu vreau să fiu înţeles greşit, nu minimizez însemnătatea pe care o va avea acesta, însă locul şi rolul pe care eu, ca politician, le-am câştigat în toţi aceşti ani în Capitală reprezintă o şansă în plus de a susţine cu adevărat regiunea”, a declarat senatorul de Lugoj.