"> Daniela Marcu păşeşte din 15 în 15 grade la Casa Bredicenilor – Redesteptarea

Daniela Marcu păşeşte din 15 în 15 grade la Casa Bredicenilor

 Daniela Marcu păşeşte din 15 în 15 grade la Casa Bredicenilor

Casa Bredicenilor din Lugoj va deveni în curând, gazda expoziției personale a artistei Daniela Marcu.

Vernisajul este programat sâmbătă, 12 mai 2018, începând cu ora 18. Prezentarea va aparţine colegelor Roxana Alexa, Diana Daminescu şi Flavia Rosana Căprariu.

Evenimentul este unul inedit, autoarea preluând ideea caleidoscopului, cunoscut încă în Grecia antică.

”15 grade este unghiul la care am decupat fotografiile, care reprezintă detalii ale celor mai importante clădiri dinLugoj ilustrate sub formă de caleidoscop. Ideea mi-a venit de la desenele indiene sime­trice sau de la rozetele caleidoscopului. Este o tehnică la îndemâna tuturor, nu este o idee nouă, dar la Lugoj este cu siguranţă prima dată când se face aşa ceva. Explorez o artă care îmbină arhitectura, geometria şi montajul fotografic. Într-o lume întoarsă pe dos, învăț să pășesc cu prudență pe tavan, din 15 în 15 grade”, a mărturisit Daniela Marcu.

Artista a ales pentru a­cest periplu în bogăția ar­hi­tecturală a urbei, fotografii rea­­lizate de Aurel Jurubiţă. Vor fi expuse 25 de lucrări.

Autoarea este profesoară în cadrul asociaţiei „Fusion of Arts” din 2015. Licențiată în arte vizuale a Facultății de Design din cadrul Universității Tibiscus, Timișoara, domeniul arte plastice decorative și design, specializarea design, Da­niela Marcu a ales ca activitate principală designul grafic. În acest domeniu a colaborat cu artişti români şi străini şi cu firme din Australia, Canada, SUA, Germania, India, etc.

Intrarea este liberă. Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 mai-2 iunie 2018.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: