- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Cursa nebună a unui şofer pe drumul Lugoj-Timişoara, oprită cu greu de poliţişti! A băut cu mult peste măsură

Mondial [1]Un şofer beat şi cu foarte mult tupeu le-a dat mari bătăi de cap poliţiştilor timişeni miercuri, după ce, ameţit până aproape de comă alcoolică de aburii băuturii, s-a urcat la volan şi a plecat la plimbare pe drumul European 70 dintre Timişoara şi Lugoj. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a plecat cu maşina de acasă şi, la Recaş, a acroşat un alt autoturism, care circula regulamentar, continuând să meargă haotic printre maşini.

Agenţii s-au luat după el şi au reuşit să îl tragă pe dreapta de-abia la Topolovăţu Mare. Bărbatul mirosea puternic a alcool, spun poliţiştii, astfel că proba cu aparatul etilotest s-a impus din start în acest caz. A rezultat o valoare de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă a refuzat să se supună recoltării”, au declarat poliţiştii.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.