"> Curs festiv la Teatru! Prima generație de mediciniști formați la Lugoj | Redesteptarea

Curs festiv la Teatru! Prima generație de mediciniști formați la Lugoj

 Curs festiv la Teatru! Prima generație de mediciniști formați la Lugoj

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Victor Babeş” din Timişoara desfăşoară de peste şapte decenii o activitate complexă de învăţământ medical superior, de cercetare şi asistenţă medicală de înaltă calificare.

Începând cu luna septembrie, 2014, Senatul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeş” Timișoara a aprobat derularea cursurilor de Asistenţă Medicală Generală și Asistență de Farmacie și la Lugoj.

Prima promoție a absolvenţilor Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, specializarea Asistență Medicală Generală și Asistență de Farmacie, va sărbători în 22 mai, în incinta Teatrului ”Traian Grozăvescu” din Lugoj, încununarea cu succes al celor patru, respectiv trei ani de studii.

Începând cu ora 13, proaspăta generația de absolvenți va împărtăşi emoţia şi bucuria evenimentului alături de cadre didactice, părinți și prieteni.

”La fel ca în urmă cu patru ani, când am pornit la drum în această nouă formulă, ne este aproape primarul municipiului Lugoj, domnul Francisc Constantin Boldea. Suntem, de asemenea, onoraţi de prezenţa domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, Călin Ionel Dobra. Absolvenții își vor lua rămas-bun de la profesori și de la cei care i-au îndrumat în toți acești ani în pregătirea medicală. Noi, cadrele didactice, de fiecare dată când asistăm la acest moment de absolvire al unei noi generații de studenți trăim puternic două sentimente: unul de bucurie și unul de responsabilitate. Ne unesc multe lucruri dar cel mai important este faptul că prin muncă, educație și sănătate contribuim cu toții  la un viitor mai bun!” a declarat prof. univ. dr. Ramona Amina Popovici, organizator al evenimentului.

Absolvenții vor trăi emoțiile cursului festiv, prezidat de prof. univ. dr. Marius Raica, rectorul Universității, prof. univ. dr. Marius Octavian Crețu, preşedintele Senatului Universitar și de către decanii Facultății de Medicină, prof. univ. dr. Romulus – Zorin Timar, prodecan prof. univ. dr. Ioan SAS, și decanul Facultății de Farmacie prof. univ. dr. Cristina Adriana Dehelean, precum şi alături de alţi invitaţi cu ocazia evenimentului.

Din acest motiv, cursul festiv al studenților nu va depăși structura academică, luând forma unui eveniment cultural-educativ deosebit, susţinut de mai mulţi muzicieni din oraş, iar invitată de onoare va fi mezzosoprana Aura Twarowska, care are la activ peste 400 de spectacole în zece stagiuni la Opera de Stat din Viena, este director al Festivalului Internaţional Lugoj Clasic și cetățean de onoare al municipiului Lugoj, de care se pot bucura toți participanții, conform tradiției.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *