Ultima oră

Cupa Max Ausnit, dotată cu premii de 5.000 de euro, aduce sute de ciclişti în Lugoj

Startul festiv se va da sâmbătă, la ora 9:30 din parcarea de tiruri de pe centura Lugojului

MondialCunoscut ca oraş al bicicletelor, Lugojul mai bifează o premieră: este singurul oraş din Banat şi printre puţinele din ţară care organizează o competiţie adresată ciclismului de şosea.

Clubul de Turism Concordia Lugoj organizează pe 19 iulie a III-a ediţie a Cupei Max Ausnit. La evenimentul care ia o amploare tot mai mare de la un an la altul va participa şi miliardarul american Steven Ausnit. 300 de biciclişti sunt aşteptaţi la eveniment.

Deşi este doar la ediţia cu nr. 3, Cupa Max Ausnit atrage deja foarte mulţi participanţi datorită premiilor consistente, de până la 5.000 de euro, dar şi a unui traseu de excepţie.

Paradă prin oraş

Startul festiv se va da sâmbătă, la ora 9:30 din parcarea de tiruri de pe centura Lugojului, singurul tip de bicicleta permis în concurs fiind cursiera – bicicletă de şosea.

Ajunşi la sensul giratoriu de pe strada Făgetului, cicliştii vor face o tură de paradă prin oraş pentru ca şi lugojenii care nu sunt prezenţi pe centură să se poată bucura de frumuseaţea evenimentului. Turul va continua către Primărie-Universitate şi retur până pe strada Făgetului. Intraţi din nou în sensul giratoriu, concurenţii vor trece prin sistemul de cronometrare, acolo începând efectiv concursul.

Traseul va trece prin localităţiile Lugoj, Pogăneşti, Bârna, Jureşti, Săceni, Surducu Mic, Fârdea, Hăuzeşti, Crivina, Criciova, Cireşu, Măguri, Tapia şi este printre cele mai lungio din ţară.

„Distanţa totală a traseului este de 88 km, iar acesta trece prin diferite nivele de altitudine cu o diferenţă totală de 1.000 de metri. Debuteaza cu o căţărare, apoi pune la încercare rezistanţa alternând zone de plat şi căţărări pentru ca la jumatatea distanţei să solicite atenţia şi tehnica concurenţilor într-o zonă de coborâre şerpuită, finalizând cu plat de Banat”, se arată în descrirea de pe site-ul Concordia Lugoj. Timpul limită de concurs este de 4 ore, iar la sfârşit, toţi participanţii vor beneficia de o masă caldă.

Premii de 5.000 de euro

În condiţiile în care tot mai multe concursuri pier din lipsă de fonduri, această competiţie privată, care are ca sponsor unic organizaţia Ausnit, Olaru şi Asociaţii, este una dintre puţinele din ţară care se adresează atât profesioniştilor, cât şi amatorilor. În afara concursurilor de şosea organizate de Federaţie exclusiv cu profesionişti, mai sunt doar 3-4 pe an asemeni celei de la Lugoj.

„Competiţia noastră are ca punct forte faptul că are un traseu foarte bun şi se adresează şi amatorilor. Totuşi nu e un tur de paradă, parcurgerea celor 88 de km presupune o pregătire din partea cicliştilor. Cred că prima dată vin din curiozitate şi odată ce văd că organizarea le pune la dispoziţie tot ce au ei nevoie şi descoperă frumuseţea traseului, revin pentru a pedala, iar cei mai bine pregătiţi iau în calcul şi premierea mai ales pentru că la noi premiile pentru primele locuri sunt în bani, nu în produse”, a explicat Roxana Alexa, organizator.

Deja la această dată numărul celor înscrişi este dublu faţă de anul trecut. Până la ora redactării ştirii, s-au înscris 170 de concurenţi şi este de aşteptat ca şi numărul de participanţi să depăşească 300. Şi prezenţa internaţională s-a confirmat deja din Italia şi Ungaria.

Înscrierile online se vor efectua până joi, 17 iulie, la ora 23.00 pe site-ul oficial, www.concordialugoj.ro, informaţiile despre concurs fiind traduse în şase limbi. Înscrieri se pot face şi la faţa locului, în preziua concursului, vineri, între orele 8.00-20.00.
Fondul de premiere se apropie de 5.000 de euro, câştigătorul categoriei Elite plecând acasă doar el cu 800 de euro. Ocupantii primelor trei locuri primesc: medalie, trofeu, diploma si premiul in bani.

Unde stau spectatorii?

Persoanele dornice să observe întreaga desfăşurare de forţe se pot aduna înainte de start la parcarea A&O de pe centură, dar se poate privi concursul şi din natură, în diferitele puncte de pe traseu.

„Parcarea punela dispoziţie o terasă suspendată în cadrul restaurantului de unde se poate observa cursa şi totodată sunt spaţiile special amenajate din preajma zonei de start-sosire, unde din nou se poate sta sau fotografia cursa. Noi putem recomanda şi puncte cheie pe traseu pentru fotografii celor pasionaţi. Avem un punct turistic special destinat cicliştilor şi celor dornici să afle mai multe despre împrejurimi”, a completat organizatoarea.

„Max Ausnit” a fost administrator delegat al celei mai mari societăţi pe acţiuni care a existat în România înainte de instaurarea comunismului, Uzinele şi Domeniile de Fier din Reşiţa. Pe la jumătatea vieţii se întreaptă către SUA, iar astăzi urmaşii lui se reîntorc în ţară şi promovează printre altele ciclismul. Steven Ausnit, fiul lui Max Ausnit, va fi şi el prezent la eveniment şi va primi de la Primăria Lugoj titlul Cheia Oraşului, în semn de recunoştinţă pentru investiţiile din Lugoj.

Partenerii media oficiali ai evenimentului sunt Nova FM, Ten TV şi Redeşteptarea.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE