Ultima oră

Cum și când se face recrutarea/încorporarea și cum o poți fenta!?

Din cauza reducerii efectivelor Armatei, de câţiva ani, serviciul militar nu mai este obligatoriu. Dar recenta veste a înrolării obligatorie a tinerilor în caz de război a căzut ca un trăznet. Dacă unii dintre ei au primit vestea cu optimism, alţii se gândesc deja cum pot “fenta” înrolarea în caz de răboi, arată oradestiri.ro

Aşadar, recent, autorităţile române au aprobat modelul formularului medical pe care tinerii cu vârste între 20 şi 35 de ani vor trebui să îl prezinte comisiilor locale de recrutare – încoporare pentru a fi înrolaţi în caz de război.

De-a lungul ultimilor 25 de ani, zeci de mii de tineri au fost chemaţi la centrele de recrutare / încorporare pentru a efectua expertiza medico-militară.
Expertiza medico-militară se face pe baza unui barem, stabilit prin ordin al ministrului Apararii Nationale. Potrivit acelui document, anumite boli exclud din start tinerii de la încorporare.

Printre aceste afectiuni se numără: – anumite boli psihice (schizofrenii, oligofrenii, psihoze), infectiile cu virusul HIV, boli de inima (prolaps de valva mitrala, insuficienta cardiaca etc.), surditate, deformari grave ale coloanei vertebrale sau ale piciorului (platfus, cu prabusirea boltii plantare), lipsa unor degete, toate tipurile de cancer.

De asemenea, scutiri temporare de armată sunt impuse de afecțiuni ca: boli ale stomacului sau ficatului, orice afecțiune acută care necesita tratament pentru o anumită perioadă de timp (TBC, hepatita virala de tip A etc.), tulburări de personalitate în formă ușoară (tineri cu personalitate imatură din punct de vedere afectiv).
Deși nu sunt bolnavi, mai sunt amânați de la încorporare și tinerii care au o greutate mai mică de 45 de kilograme sau o înalțime sub 1,50 metri. În cazul depistarii unor boli care determină scutirea temporara de serviciul militar, revizuirea medicală se face periodic, timp de trei ani. După acest termen, cazului i se pune un diagnostic definitiv: apt sau inapt.

Mobilizarea se face doar pe timp de război

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) infirmă categoric existenţa vreunui proces de mobilizare a rezerviştilor şi de recrutare a tinerilor pe teritoriul României.

„Mobilizarea rezerviştilor şi încorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea stării de război sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/2009, privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război“, au precizat cei de la MApN.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

5 Comentarii on Cum și când se face recrutarea/încorporarea și cum o poți fenta!?

  1. declaratii sforaitoare.Cand or veni niste rachete d-alea te ascunzi ca sobolanii.Eu n-am nici un chef sa mor pentru niste rahatzi.Clar.

  2. eu unul mă întreb un singur lucru: care este concepția modernă a cadrelor superioare din armata română cu privire la RĂZBOI? sau care este istoria războaielor din antichitate până în zilele noastre? sau cum s-ar duce un război în zilele noastre? eu nu pot să uit ce au pățit bieții sârbi prin 1999 dacă nu mă-nșel atunci când au îndrăznit să se pună cu NATO. NATO lansa niște rachete inteligente care i-au bubuit pe bieții sârbi acolo unde trebuia: în unități militare, în televiziune, în depozite de armament etc. rachetele respective erau echipate cu camere care filmau ținta programată. bună mai e vorba aceea înțeleaptă: deșteptu învață din greșeala prostului iar prostul din ale lui. ferească Dumnezeu țara asta de o așa pățanie. ce fel de diplomație îți trebuie așadar ca să nu-i aduci în stare p-ăia ce dețin astfel de arme ca să-ți facă așa ceva?…

  3. Nu’l bagati in seama pe nenea de mai sus, ca am impresia ca ar fi primu ca ar lua’o la fuga :)))))))

  4. Armata nu este politizatã! Scopul ei este sã apere frontierele României,cu orice sacrificiu!In acelasi timp, aceasta este si obligatia tuturor locuitorilor acestei tãri! Romãni sau nu!

  5. Sigur cã România are nevoie de o armatã puternicã si profesionistã!Putini dar buni! Lichelele si trãdãtorii a încurca totul!Cei care refuzã sã se înroleze, sã fie trimisi la curãtat de canale cu mâinile goale! Acestia sânt oameni de nimic! Dacã tara este atacatã si multi dintre noi vom muri, atunci sã murim luptând! A muri pentru tara ta, este cea mai mare cinste pe care o avem ca români!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE