- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Cum se desfăşoară colectarea separată a deşeurilor voluminoase?

Mondial [1]Noul sistem de colectare introdus în județ de către ADID Timiș si RETIM Ecologic Service SA, presupune co­lectarea separată a de­șeu­rilor pe categorii.

Astfel a început deja co­lectarea pe fracții: deșeuri re­ciclabile din hârtie, carton, plastic și metal, depozitate de populație în recipiente gal­bene, deșeuri reciclabile de ambalaje din sticlă depozitate în clopotele stradale verzi, și deseuri reziduale, depozitate în recipientele negre.

De asemenea, în întreaga zonă rurală a județului Timiș re­începe tratarea deșeurilor bio­degradabile la cetățeni în gospodărie, prin compostoare, un obicei bănățean vechi de peste 100 de ani.

Una dintre categoriile importante de deșeuri, care vor be­neficia de campanii separa­te de colectare, organizate tri­mestrial, este cea a de­șeu­ri­lor voluminoase.

Practic, prin introducerea acestor campanii, clasicele campanii sezoniere de cu­ră­țe­nie generală de primăvară / toamnă, practicate în unele localități, vor fi eliminate. Asta pentru că, o dată la trei luni, cetățenii vor putea de­pu­ne prin aport voluntar în punctele de colectare anunțate din timp deșeurile care fac parte din categoria deșeurilor voluminoase.

Deșeurile voluminoase sunt: piese de mobilier, o­biec­te de uz-casnic, obiecte sa­nitare, etc., mai precis exact de­șeurile colectate cu pre­că­de­re în cadrul menționatelor campanii sezoniere.

În această categorie nu intră și deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, com­putere, etc.), care nu vor fi acceptate de către re­pre­zen­tanții RETIM.

Deșeurile voluminoase se vor păstra în gospodărie până în momentul colectării și nu se vor depune pe domeniul public în afara programului de colectare. Punctele de colectare vor fi dotate cu containere speciale, deservite de reprezentantul RETIM.

Prima campanie tri­mes­tri­ală a demarat în datat de 26 martie 2018, la Buziaș, și se va încheia pe 4 mai 2018, la Victor Vlad Delamarina.

Informații despre punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar de colectare, sunt prezentate mai jos și le puteti regăsi și la primăriile din fiecare lo­ca­litate, precum și pe www.retim.ro/voluminoase.