Ultima oră

Cum să îți alegi nașii de cununie: sfaturi utile

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/40hKlFYAOeg

MondialAtunci când planifici nunta perfectă, pe lângă achiziționarea rochiei, a costumului pentru cununie și a celorlalte accesorii, alegerea nașilor poate reprezenta o chestiune delicată. Acest lucru se datorează faptului că viitoarea mireasă își poate dori un anumit cuplu care să îi fie nași, în timp ce mirele ar dori să aibă aproape o altă pereche, de care se simte mai apropiat. Din acest motiv, atunci când viitorii miri își caută nași de cununie, trebuie să fie deschiși și să se pună de acord în legătură cu alegerea cuplului perfect. Astfel, nașii de cununie trebuie să fie legați sufletește de miri, deoarece îi vor însoți pe tot parcursul vieții. Află, din articolul de mai jos, cum poți să alegi nașii de cununie, pentru a te bucura de o ceremonie de vis.

De ce criterii trebuie să ții cont atunci când alegi nașii?

Atunci când te gândești la alegerea cuplului ideal care să devină nași, primul criteriu și cel mai important, constă în relația voastră cu aceștia. Se recomandă ca viitorii miri și nașii să reprezinte două cupluri legate printr-o prietenie sinceră, încredere și mai ales devotament. În plus, nașii pe care îți dorești să îi alegi trebuie să fie căsătoriți. Chiar dacă există preoți care pot face excepții de la această regulă, un cuplu de nași care nu sunt căsătoriți nu sunt indicați de către canoanele bisericești. În alegerea nașilor de cununie, nu trebuie să fii influențat nici măcar de către familie. De aceea, este important ca nașii de cununie să vă fie prieteni, deoarece nu vă vor fi alături doar în ziua nunții, ci pentru tot restul vieții, în calitate de părinți spirituali. Înainte de a propune unei perechi să-ți fie nași de cununie, ține cont și de disponibilitatea lor, de apropierea pe care o au față de voi și de cât de bine vă cunosc. Nu alege ca nași persoane despărțite, în speranța că aceștia se vor împăca. Și nu în ultimul rând, ține cont și de distanță. Chiar dacă, la prima vedere, acest lucru nu pare a fi un impediment, nașii trebuie să-ți fie aproape pe viitor, atât din punct de vedere spiritual, cât și fizic.

Care este rolul nașilor de cununie?

În mod tradițional, nașii reprezintă părinții spirituali ai celor care doresc să se cunune și, în mod simbolic, aceștia trebuie să fie mai în vârstă decât cuplul pe care urmează să-l cunune. Tot nașii vor fi și martorii jurămintelor pe care și le fac cei doi soți și trebuie să aibă grijă ca acestea să fie respectate, intervenind în momentele în care apar probleme în cuplu. Fiindcă rolul nașilor este atât de important, aceștia sunt și cei care pun cununiile pe frunțile mirilor, alături de preotul care oficiază slujba de căsătorie. Așa cum este firesc, se recomandă ca nașii să fie persoane foarte apropiate de cei doi miri. Fiindcă avem cu toții prieteni buni, la care apelăm de fiecare dată când avem nevoie de un sfat, este indicat să îi alegem pe cei mai buni, pentru a ne deveni nași de cununie. Persoanele care ți-au fost alături în momentele bune și rele sunt cele mai potrivite pentru a-ți fi alături pe tot parcursul vieții.

Cum să inviți un cuplu să te cunune?

În zilele noastre, atunci când vine vorba de alegerea nașilor, lucrurile pot deveni mai simple. În acest sens, dacă ai alături persoane foarte apropiate, care știu deja că urmează să te căsătorești, ar fi aproape de la sine înțeles că vor accepta să îți fie nași. Cu toate acestea, pentru a face lucrurile ca la carte, este indicat să inviți cuplul ales în oraș sau la tine acasă, pentru a le face propunerea într-o manieră delicată și respectuoasă. Unii pot accepta invitația ta pe loc, în timp ce alții pot avea nevoie de o perioadă de gândire. Ținând cont de faptul că acceptarea invitației de a fi nași presupune un efort financiar considerabil, un cuplu trebuie să se gândească dacă are posibilitatea de a-ți fi alături în ziua cea mare. Deși poate părea un gest ușor învechit, cu siguranță un coș pentru nași poate fi considerat un gest elegant și binevoitor, în special dacă este însoțit de un buchet de flori pentru viitoarea nașă. Va trebui să ții cont și de câteva idei de cadouri pentru nași, indiferent dacă este vorba de cadouri pentru casă, bijuterii sau diverse cadouri pentru cupluri.

Care sunt cadourile potrivite pentru nașii de cununie?

De regulă, viitorii miri nu știu ce cadouri să le cumpere nașilor, când să le ofere sau pe ce criterii să le aleagă. Momentul în care poți alege să faci cadouri nașilor poate fi atât înainte de cununie, cât și după, în funcție de preferințele tale sau de obiceiurile locului în care te afli. Cele mai multe cupluri își aleg nași din rândul prietenilor apropiați sau al rudelor, astfel încât să își poată permite să îi întrebe ce le-ar plăcea să primească sau ce au nevoie. Acest lucru este chiar indicat, deoarece ar fi neplăcut ca nașii să primească ceva ce au deja sau un cadou care să nu fie pe gustul lor. Majoritatea nașilor aleg cadourile practice, care să le fie de folos în locuință. De la obiecte de decor, până la electronice și electrocasnice, toate acestea reprezintă cadouri pe care le poți lua în considerare pentru ziua cea mare. Există nași care nu își doresc ca mirii să facă cheltuieli suplimentare, de aceea se mulțumesc doar cu propunerea de a intra în familie și nu au nicio pretenție în legătură cu un viitor cadou. În acest caz, poți opta pentru un cadou simbolic sau pentru un set personalizat, cu data nunții voastre, alături de numele nașilor. Acest cadou le va rămâne pentru totdeauna, amintindu-le de ziua specială în care v-au fost alături.

Atunci când îți alegi nașii de cununie, fii mulțumit de alegerea făcută și fii sigur de faptul că oamenii pe care îi dorești ca părinți spirituali să fie alături de voi tot timpul, la bine și la rău.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE