Ultima oră

Cum să alegem căruciorul potrivit pentru bebelușul nostru? Iată care sunt cele mai căutate modele de pe piață

Mondial

Odată cu venirea bebelușului pe lume, vor avea loc foarte multe schimbări în stilul nostru de viață și al întregi familii. Ne aflăm în situația de a face cele mai bune alegeri în materie de accesorii și obiecte destinate îngrijirii celui mic, pentru a-i asigura toată siguranța și confortul de care are nevoie. Una dintre cele mai mari provocări este alegerea căruciorului, în care bebelușul va petrece o bună parte din timp, cel puțin în primul an de viață.

 Așadar, achiziționarea unui cărucior implica foarte multe aspecte de luat în calcul înainte de a alege un anumit model. Începând de la activitățile și obiceiurile noastre, până la nivelul de confort și siguranță în care vrem să ne transportăm copilașul, cumpărarea unui cărucior nu este o acțiune pe care poți să o faci pe o zi pe alta. Să vedem în continuare câteva modele de cărucioare, caracteristicile lor și dotările de care dispun.

1. Căruciorul clasic de tip landou

Acest model de cărucior este potrivit pentru primele 3 luni de viață, când copilul poate sta doar în poziție orizontală. Cărucioarele landou asigura nou-născuților un spațiu amplu pentru a se putea desfăta în voie, în timp ce sunt scoși la o plimbare în aer liber. Pentru a fi cât mai ușor de manevrat, e important să aibă un cadru ușor, flexibil care să ofere, în același timp copilului siguranța și confortul de care are nevoie.

2. Căruciorul sport

Căruciorul sport se pretează copiilor trecuți de 6 luni, având cadrul sub forma de scaun. Acest tip de cărucior are o constituție mai robustă, oferind copilului posibilitatea de a admira priveliștea în timp ce e transportat într-o poziție confortabilă de șezut. Acesta dispune și de un suport pentru picioare, respectiv de un spațiu de depozitare pentru accesoriile bebelușului sau eventuale gustări. Aceste este foarte ușor de depozitat si transportat deoarece ocupa puțin spațiu, majoritatea modelelor fiind pliabile. Poți alege de aici căruciorul copilului tău, unde vei găsi o gamă largă de modele.

3. Căruciorul de tip umbrelă

Acestea sunt cele mai ușoare cărucioare existente pe piață. Sunt cea mai potrivită alegere pentru călătorii cu mașina sau plimbări scurte, deoarece sunt foarte ușor de manevrat. Dezavantajul lor este faptul că nu atenuează șocurile foarte bine, iar confortul bebelușului nu este cel mai bun. Totuși, în cazul unei plimbări prin parc, pe o alee lina fără gropi și asperități, căruciorul umbrelă poate fi o alegere excelentă și extrem de practică.

4. Căruciorul pentru jogging

  O inovație destul de recentă pe piață, căruciorul pentru jogging, este destinat mămicilor active, care vor să facă sport în timp ce petrec timp cu micuțul lor. Acest cărucior este susținut de 3 roți, cea din față fiind pivotantă, pentru a putea fi direcționat mai ușor. Căruciorul pentru jogging dispunea de un mâner de transportare mai lung, pentru că mămica să aibă suficient spațiu în timpul alergării. O altă dotare a acestuia este curelușa de protecție prin care bebelușul este securizat în eventualitatea unui accident.

5. Căruciorul reversibil

Acest tip de cărucior îmbină caracteristicile căruciorului clasic, orizontal, cu avantajele căruciorului sport. Având un spătar pliabil, acesta permite schimbarea poziției bebelușului, de la orizontală în șezut, pentru a privi lumea sau a socializa. Dacă bebelușul dorește să se odihnească, spătarul căruciorului poate fi lăsat, iar suportul pentru picioare devine o barieră de protecție, asemeni landoului.

Căruciorul este un accesoriu esențial pentru copilașul tău atât de dornic să exploreze lumea. Asigură-te că faci cea mai bună alegere, ținând cont atât de confortul și siguranța micuțului, cât și de activitățile tale și modul în care vei alege să-ți petreci timpul alături de copilul tău.

Sursa imagine: https://www.shutterstock.com/download/confirm/339414041?size=huge_jpg

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE