Ultima oră

Cum e tratată la Timișoara problema normei de hrană pentru care s-au luat la harță șeful Poliției Locale din Lugoj și primarul Francisc Boldea

Problema normei de hrană pentru polițiștii locali este una extrem de controversată, în mai multe orașe. Tot mai aproape de aprobarea bugetului, polițiștii locali ar vrea ca norma de hrană de 720 de lei să fie aprobată. La Lugoj, șeful Poliției Locale și primarul Boldea au avut un schimb de replici acid pe această temă. La Timișoara, spre exemplu, primarul Robu nici nu vrea să audă de norma de hrană la Poliția locală.

MondialConsiliile locale care au aprobat norma de hrană de 720 de lei pentru polițiștii locali a deschis o adevărată cutie a Pandorei. Odată creat un precedent, polițiștii locali din orașele în care nu s-a aprobat această normă au început să pună presiune pentru alocarea banilor în acest sens. Lugojul este cel mai elocvent exemplu în acest sens, dezbaterea publică pentru buget aducând un schimb de replici neașteptat și foarte acid între primarul Francisc Boldea și șeful Poliției Locale, Florin Dumitru.

Problema normei de hrană pentru polițiștii locali nu ocolește nici Timișoara. Primarul Nicolae Robu a declarat că le înțelege frustrarea polițiștilor locali care se compară cu colegii lor din alte orașe sau cu polițiștii de la Poliția Națională, dar se opune răspicat acordării normei de hrană de 720 de lei/persoană/lună.

„Ca principiu, mie mi se pare incorect să se opereze cu așa ceva (n.r. norma de hrană). Polițiștii sunt lucrători ca oricare alții și ar trebui răsplătiți pentru munca lor prin salariu. În momentul în care se vine cu tot felul de alte lucruri pe lângă salariu, la un moment dat se pierde controlul. Nu mai ai o evidență foarte clară ca să poți face și o comparație între categoriile de angajați, pentru a face o comparație între veniturile reale ale unora și altora”, a declarat primarul Timișoarei.

Robu susține că se poate discuta cel mult despre o majorare a salariului, dar în niciun caz cu 720 de lei. „Sigur că polițiștii locali au o frustrare pentru că ei se compară cu polițiștii locali din alte părți. Nu exclud ca atunci când vom face o analiză în contextul elaborării proiectului de buget, să mergem la nivelul alocării unor sume pentru polițiștii locali, dar în niciun caz la nivelul a 720 de lei. Mi se pare deplasat. Este foarte mult. Ar însemna să majorăm cu atât salariul”, a mai declarat Robu.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

6 Comentarii on Cum e tratată la Timișoara problema normei de hrană pentru care s-au luat la harță șeful Poliției Locale din Lugoj și primarul Francisc Boldea

  1. cand o lucra nenea Robu intr un cadru ce nu permite „pachetelul de acasa” ( ca pur si simplu , n ai unde sa l tii ) , cand o sta nenea Robu la -25 de grade afara sa patruleze pe langa pasajele pacii , sau cand o patrula 8 ore ,7 zile din 7 la 35 de grade , unde la fel nu ti poti tine pachetele , sanwiciuri si etc , sa vorbim atunci de cei corect sau nu ! asa ca experiment o zi ar fi foarte interesant…..

    Citeste mai mult: adev.ro/njgfsz

  2. In orice institutie,publică sau privată,remuneratia este cea care motiveaza angajatul,deci activitate si rezultatele acestor Politisti Locali sunt direct proportionale cu remuneratia

  3. Salariile politistilor locali din Timisoara sunt duble fata de cele ale Politistilor Locali din Lugoj,la Timisoara un nou angajat are un salariu de 1450 lei,iar cei cu vechime au 2200 lei ,asa că nu poate exista un termen de comparatie cu cei de la Lugoj care au salarii cuprinse intre 700 si 800 lei.Jumatate din Politisti au studii superioare,nu se poate face performantă cu asemenea salarii!

  4. Când vor câștiga polițiștii locali din Lugoj salarii precum sunt la Timisoara, atunci voi accepta un discurs asemănător celui a lui Robu. Acolo oare își permite primarul să ceară demisia sefului Poliției locale?.

  5. Nu exista grad de comparatie intre Lugoj si Timisoara.
    Lugojul este mult in urma …………..

  6. Poate ar trebuii sa spuneti cat castiga un politist local in timisoara pentru a va da seama de ce nu aproba robu norma…cel mai mic salariu este de 1600 si poate sa ajunga in jurul a 3000….deci?

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE