Ultima oră

Cum diferă apartamentele noi din Bucureşti faţă de cele vechi

Mondial

Din ce în ce mai mulţi oameni aleg să se mute în apartamente noi din Bucureşti. Piaţa este deja una bogată, ansamblurile rezidenţiale se construiesc în toate zonele oraşului, iar bucureştenii încep să descopere din ce în ce mai mult soluţiile pe care le oferă astfel de locuinţe. Pe care, de multe ori, nu le poţi replica dacă locuieşti într-un bloc vechi.

Discuţia despre avantajele şi dezavantajele blocurilor noi vs. cele vechi începe să apună tocmai pentru că oferta de apartamente noi în Bucureşti se extinde încontinuu. Ce schimbări au apărut pe piaţă în ultimul timp şi atrag clienţii?

Sunt din ce în ce mai multe zone cu ansambluri rezidenţiale

În urmă cu circa 10 ani existau două-trei ansambluri rezidenţiale în zone aflate uşor în afara oraşului. Acea amplasare, însă, limita publicul pentru că transportul până acolo era dificil sau dura mult cu transportul în comun.

Potrivit unui studiu, în prezent sunt peste 500 de ansambluri rezidenţiale, iar 88% dintre ele sunt cu apartamente. Acum nu mai ai nevoie să îţi cumperi un apartament „pe câmp”, ci poţi găsi unul chiar în sectorul preferat. De exemplu, TopHome.ro are peste 300 de apartamente doar în sudul Bucureştiului.

Compartimentarea apartamentelor este diferită

Apartamentele noi din Bucureşti au o compartimentare modernă, adaptată nevoilor tinerilor de a interacţiona indiferent de camera în care se află şi de un spaţiu cât mai mare.

Sufrageriile clasice, pătrate sau dreptunghiulare se transformă din ce în ce mai mult în living-uri, spaţii unde, în principal, te relaxezi şi socializezi. Poţi să amenajezi locuinţa în orice stil îţi doreşti, fără să simţi presiunea unui spaţiu închis sau prea mic.

Vei locui într-o zonă sigură

Indiferent de cartierul în care se află apartamentul, majoritatea ansamblurilor sunt dotate cu camere de supraveghere şi servicii de pază. De altfel, multe dintre aceste reşedinţe au locuri de parcare dedicate, aşa că nu îţi vei face griji că nu găseşti locuri disponibile în apropierea blocului.

Un alt avantaj al acestor ansambluri este că vecinii, de obicei, sunt familii tinere, cu o vârstă apropiată de a ta. Nu doar siguranţa este bifată, ci şi atmosfera, pentru că toţi vă mutaţi aproximativ în acelaşi timp, aşa că veţi descoperi împreună posibilităţile din zonă.

Vei trăi într-un întreg ecosistem

Multe dintre ansamblurile rezidenţiale sunt dotate cu magazine medii şi mici, farmacii, saloane de coafură, uneori chiar şi ballroom-uri, piscine, săli de fitness. Nu va trebui să îţi faci griji legate de drumurile pe care este posibil să le faci până la cumpărături.

În plus, sunt şanse să
găseşti şi mici parcuri sau spaţii dedicate pentru plimbarea animalelor. Şi,
da, în aceste ansambluri este posibil să găseşti cutii cu pungi pline.

Ai mai multă flexibilitate

Dacă ai găsit un apartament de vânzare în Bucureşti gata mobilat într-un stil care te încântă, atunci nu va trebui să intervii, cel puţin pe termen scurt. Însă, dacă vrei să îţi pui amprenta pe felul în care arată locuinţa, atunci într-un bloc vechi acest lucru poate fi dificil.

În blocurile vechi ai nevoie de aprobări de la administratori şi vecini ca să faci modificări la pereţi. În clădirile noi totul este mai simplu. Dacă un perete nu este de rezistenţă, atunci îi poţi face schimbări.

Cu cât creşte oferta de pe piaţă, cu atât se îmbunătăţeşte. Apartamentele noi în Bucureşti sunt adaptate cerinţelor publicului tânăr şi se bucură de structuri şi finisaje profesioniste, pentru că mulţi dezvoltatori contractează echipe cu o reputaţie bună.

Altfel spus, plănuieşti să te muţi în curând?

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE