"> Cum alegi piscina potrivită pentru nevoile și bugetul tău | Redesteptarea

Cum alegi piscina potrivită pentru nevoile și bugetul tău

 Cum alegi piscina potrivită pentru nevoile și bugetul tău

O piscină este un element deosebit de valoros pentru orice proprietate, aceasta fiind capabilă să transforme o simplă curte într-o oază de relaxare în aer liber. Considerată până nu demult un lux din cauza costurilor ridicate, piscina a devenit astăzi un produs accesibil, care oferă oricărei persoane posibilitatea de a profita de bucuriile apei fără să cheltuie prea mulți bani.

În funcție de spațiul disponibil și preferințele tale, poți opta pentru diferite bazine în care să te răcorești în zilele toride și unde să creezi amintiri de neuitat alături de toți cei dragi. Deoarece există numeroase variante adaptate tuturor tipurilor de teren și de buget, îți prezentăm mai departe câteva aspecte esențiale de care să ții cont pentru a face o investiție pe termen lung.

Ia în considerare tipul de piscină dorit

În prezent, găsești trei tipuri principale de piscine aici, și anume îngropate, gonflabile și supraterane. Cele mai ieftine sunt bazinele gonflabile, care sunt ușor de montat și pot fi instalate în orice spațiu. De regulă, dimensiunilor lor sunt reduse, iar durata de viață variază între 3 și 5 ani. Ceva mai costisitoare sunt bazinele supraterane, însă sunt simplu de întreținut și pot fi strânse în perioadele reci. Rezistența lor este mare și se potrivesc perfect curților de mărime medie. Piscinele îngropate sunt cele mai scumpe, dar și foarte durabile. Au dimensiuni mari, pot fi personalizate și folosesc, de obicei, materiale precum structură de oțel galvanizat și interior de vinil, fibră de sticlă, structură din blocuri de polistiren sau beton cu diferite forme și finisaje interioare. Indiferent de nevoile tale, pe hydrospa.ro poți să găsești tipul de piscină potrivit bugetului tău.

Stabilește forma și mărimea bazinului

Un factor important în alegerea piscinei îl reprezintă dimensiunea acesteia. Dacă dispui de un spațiu generos și îți dorești un bazin mare, în care să te distrezi alături de familie și prieteni, atunci trebuie să pregătești și un buget pe măsură. De asemenea, forma piscinei influențează și ea costurile. În principal, aceasta este aleasă în funcție de preferințele personale și designul curții, însă și particularitățile terenului joacă un rol important pentru bugetul alocat. Cele mai populare modele sunt piscinele ovale și rotunde, alternativă mai ieftină de altfel bazinele dreptunghiulare, rectangulare ori într-o altă formă mai creativă.

Acordă atenție materialului din care este confecționată piscina

Deoarece vorbim de o investiție pe termen lung, este important să optezi pentru materiale rezistente. Pentru un buget redus și o valabilitate de maximum 5 ani, poți alege o piscină gonflabilă realizată din poliester, vinil sau PVC. Dacă ești dispus să plătești ceva mai mult și să te bucuri de bazinul tău o perioadă cât mai îndelungată, atunci cea mai potrivită alegere este o piscină din polistiren ori una din realizată beton. În cazul piscinelor supraterane, opţiunile sunt limitate pentru că la execuţia lor se folosesc, în proporţie de 90%, panouri ranforsate pentru a rezista la presiunea apei.

Ține cont de întreținerea piscinei

Dacă ai stabilit deja forma, mărimea și tipul viitorului tău bazin, nu uita că trebuie să iei în considerare și variantele pentru curățarea și tratarea apei. Vei avea nevoie de un sistem care să păstreze piscina curată, iar în acest sens probabil că cea mai ieftină opțiune este folosirea clorului. În situația în care te temi că această substanță te va afecta în vreun fel, pe hydrospa.ro găsești și alte soluții pentru tratarea apei, respectiv sisteme de ionizare, hidroliză, electroliză sau sterilizare prin ultraviolete.

Analizează integrarea bazinului în peisajul curții

Estetica este importantă dacă vrei să-ți transformi curtea într-un mic colț de rai. Piscina supraterană se încadrează foarte bine în orice peisaj, denotă stil și eleganță, fiind o alegere ideală pentru orice persoană care își dorește un spațiu boem. Bazinele îngropate au și ele farmecul lor, însă trebuie atent integrate în designul curții, în timp ce mai puțin estetice sunt piscinele gonflabile, care oferă spațiului un aspect ludic.

Ia în calcul accesoriile de care ai nevoie

Bugetul pentru alegerea unei piscine este influențat și de dotările suplimentare pe care ți le dorești pentru bazinul tău. Astfel, poate fi vorba de sisteme pentru încălzire, iluminat, hidromasaj, rigole, scări, cascade sau tunuri de apă. Pe hydrospa.ro este disponibilă o gamă vastă de accesorii pentru piscină, potrivită pentru toate buzunarele, așa că poți alege cu ușurință elementele de care ai nevoie pentru bazinul tău.

Atunci când acorzi atenție tuturor aspectelor ce țin de alegerea unei piscine, ai posibilitatea de a amenaja un spațiu de vis, după bunul tău plac, la costuri rezonabile. Orice curte poate găzdui cu succes o piscină, important este să alegi modelul potrivit spațiului tău și să optezi pentru detalii care să nu îți depășească bugetul stabilit pentru instalarea bazinului.

Sursa foto: https://image.freepik.com/free-photo/female-baby-sitter-with-little-girls-pool_1398-5197.jpg

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *