Ultima oră

Cum aleg românii un sejur pe litoral în străinătate

plaja-Lefkada

MondialDeşi stau în medie între trei şi patru ore la plajă, acesta e elementul decisiv în funcţie de care românii optează pentru un sejur pe litoral în străinătate.

Aleg hotelul în funcţie de apropierea de plajă şi au preferinţe ferme în privinţa acesteia: trebuie să fie lată, cu nisip fin, intrare lină în mare, să aibă dotări moderne (inclusiv baruri), activităţi de agrement şi să fie preferabil aproape de centrul stațiunii, potrivit datelor celui mai mare tour operator de vacanţe charter din piaţa autohtonă, Christian Tour.

„De două sezoane încoace, românii cheltuie în medie între 300 și 350 de euro per persoană pe un sejur de şapte zile pe litoral în străinătate, sejur pe care îl aleg în funcţie de plaje. Optează pentru cele late şi cu nisip fin, poate datorită obişnuinţei cu plajele din România, şi doresc ca ele să fie bine dotate cu şezlonguri, umbrele şi baruri. Totodată, cele mai bine vândute hoteluri sunt cele situate pe plajă sau care au shuttle bus asigurat către plajă. Acesta este factorul decisiv în funcţie de care românii aleg un hotel, dar nu singurul. Cei mai mulţi aleg hotelurile situate în staţiuni, nu la periferia acestora. Caută de obicei locaţii unde să găsească taverne, magazine, centre de închiriere scutere/ATV etc”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Pe lângă dimensiunile și dotările plajelor, foarte apreciate – în special de către familiile cu copii – sunt cele cu o intrare lină în apă, fără pietre. Cu toate că stau la plajă între trei și patru ore pe zi, românii sunt mari amatori de activități de agrement: închiriază echipamente pentru skijet, parasailing, kitesurfing și banana surfing, dar fac și windsurfing, și kitesurfing. Mai mult, se dau în vânt după croazierele cu mici ambarcațiuni, iar, în ce privește viața de noapte, turiștii români preferă cluburile situate pe plajă sau petrecerile ce se desfășoară în astfel de locații.

Plajele preferate ale românilor, conform datelor Christian Tour:

1. Navagio – Insula Zakynthos
Una dintre destinaţiile de top ale amatorilor de turism este fără doar şi poate Plaja Navagio, situată pe coasta de vest a insulei, unde poate fi admirată misterioasa epavă a contrabandiştilor.

Poveştile spun că, în anul 1983, un vas care transporta ilegal ţigări a naufragiat pe malul golfului Agios Georgios, aşa cum i se spunea atunci. În anii ce au urmat, nisipul a înghiţit puţin câte puţin barca, lăsând expuse doar câteva părţi ale sale. Pachete de vacanță de la 389 euro/persoană*.

2. Porto Katsiki – Insula Lefkada
Plaja Porto Katsiki este locul perfect pentru a te bucura de frumuseţea naturii. Aceasta se află la 40 de kilometri de oraşul Lefkada şi este înconjurată de stânci impresionante. La plajă se ajunge coborând 80 de trepte sau cu barca din satele Vassiliki şi Nydri. Pachete de vacanță de la 59 euro/persoană*

3. Koukounaries – Insula Skiathos
Plaja Koukounaries. Presărată cu păduri de pin ce înconjoară o lagună considerată rezervație naturală, plaja a fost declarată cea mai frumoasă plajă din Grecia. Pachete de vacanță de la 65 euro/persoană*.

4. Canal d’Amour – Insula Corfu
Conform legendelor locale, îndrăgostiții care traversează înot canalul, ce se aseamănă pe alocuri cu o peșteră, nu se vor despărți niciodată, iar cei care se scaldă în apele canalului când acesta e umbrit vor fi mereu norocoși în dragoste. Pachete de vacanță de la 69 euro/persoană*.

5. Elafonisi – Insula Creta
Superba plajă situată vizavi de insula Elafonisi este una dintre cele mai frumoase din Creta. Un petic de plajă, în formă de semilună, cu nisip fin auriu şi roz şi apă turcoaz puţin adâncă, este un adevărat colţ de rai. Pachete de vacanță de la 349 euro/persoană*.

* Tarifele sunt exprimate de persoană/sejur şapte nopţi, transport cu autocarul sau avionul în funcţie de destinaţie.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*