Ultima oră

Cuib de viespi

Ingrediente
– 400 gr făină albă
– 40 gr zahăr
– 1/2 linguriță sare
– 1 pliculeț drojdie uscată (8 gr)
– 1 plic zahăr vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
– 2 ouă (la temperatura camerei)
– 60 gr un topit
– 80 ml lapte (călduț)
– 60 ml apă (calduță)

Umplutură
– 100 gr zahăr
– 150 gr unt
– 100 gr nucă măcinată
– scorțișoară (opțional)

Sirop
– 150 ml apă
– 100 gr zahăr

Preparare
Se amestecă făina cu zahărul și sarea. Se bat ouăle și se amestecă cu laptele, apa și untul topit.

În mașina de pâine se pune amestecul de ouă peste care se presară drojdia uscată și zahărul vanilat. Deasupra se așează amestecul de făină. Se setează mașina pe programul de frământat și dospit. Aluatul se poate frământa și de mână, apoi se lasă la crescut la loc călduț timp de o oră.

Pentru umplutură se freacă untul cu zahărul. Se macină nuca. Aluatul dospit se pune pe masa dată cu făină și se frământă ușor. Se întinde apoi foaie de 30 cm x 50 cm. Se unge foaia cu untul frecat cu zahăr. Se presară deasupra nuca.

Dacă doriți puteți presăra puțină scorțișoară măcinată sau/și o mână de stafide înmuiate în apă călduță/rom. Se rulează foaia pe latura mare. Se taie felii de cca 3 cm. Se așează feliile într-o tavă rotundă (cu pereți detașabili) de 26 cm diametru.

Așezați-le la distanță unele de altele să aibă loc să crească. Eu am făcut doar 1/2 porție de aluat, așa că am folosit o tavă mai mică, de 20 cm diametru. Băgați tava într-o pungă de plastic și lăsați la crescut 30-40 minute.

Dați tava la cuptor la 180C pentru 20 minute. Pregătiți siropul: fierbeți apa cu zahărul la foc mediu până zahărul se topește. După 20 minute, scoateți tava din cuptor și cu o pensulă de silicon ungeți cuiburile cu siropul fierbinte. Dați tava iar la cuptor pentru încă 15 minute. Scoateți-o iar și ungeți încă o dată cu sirop. Mai lăsați 5 minute la copt.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE