Ultima oră

Cuburi cu fructe exotice

MondialIngrediente (25 bucăți)
Pentru blat:

  • 200 g unt sau margarină
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • 0.5 plic praf de copt
  • 100 ml lapte

Pentru umplutură:

  • 15 g gelatină
  • 2 banane
  • 300 g brânză dulce
  • 500 g iaurt
  • 100 g zahăr
  • 400 ml frișcă
  • 5 mandarine
  • 250 g minibatoane de cocos în ciocolată
  • 50 g fulgi de nucă de cocos

Util

Tai prăjitura în cuburi, după ce ai păstrat-o la rece 3 ore.

Preparare

Freci untul spumă cu zahărul. Încorporezi treptat ouăle, făina, praful de copt și laptele, mixând în continuare, până obții un aluat omogen. Întinzi aluatul într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Îl coci la foc mediu, ½ oră.

Înmoi gelatina în 100 ml apă, iar după 10 minute, o dizolvi la bain-marie. Mixezi miezul bananelor împreună cu iaurtul, brânza și zahărul. Torni în fir subțire gelatina răcorită și amesteci, apoi încorporezi frișca bătută. Introduci crema în frigider pentru ½ oră. Înglobezi gelatina dizolvată și dai la rece 30 de minute.

Așezi pe blat, în șiruri paralele, felii de mandarine și batoane mici de cocos. Întinzi deasupra crema și decorezi cu nucă de cocos.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE