"> Cu ce vă poate ajuta o firmă de servicii funerare atunci când treceți prin clipele grele cauzate de pierderea cuiva apropiat | Redesteptarea

Cu ce vă poate ajuta o firmă de servicii funerare atunci când treceți prin clipele grele cauzate de pierderea cuiva apropiat

 Cu ce vă poate ajuta o firmă de servicii funerare atunci când treceți prin clipele grele cauzate de pierderea cuiva apropiat

Pierderea unei persoane dragi este un lucru cu care toti ne confruntam la un moment dat si, din pacate, nu putem anticipa momentul in care aceasta grea incercare va veni peste noi. Fiind un moment tragic, ne va fi mult mai greu sa ne gandim la detaliile organizarii unei inmormantari, asa ca este recomandat sa apelam la o firma de servicii funerare, care poate efectua aranjamentele necesare in locul nostru.

Cum o inmormantare si zilele din jurul ei presupun, de multe ori, petrecerea timpului cu familia si cei apropiati, este dificil sa gasiti timp pentru a va ocupa de planificarea ceremoniei de inhumare (sau de incinerare, daca este cazul), asa ca aici intervine rolul important al unei firme de servicii funerare.

Casa funerara Bucur, al carei site poate fi accesat la adresa www.funerarii-bucuresti.ro, functioneaza non-stop, fiind gata sa va ofere detalii legate de serviciile funerare oferite  aria de acoperire, procedurile in cazul repatrierii celor decedati si alte informatii utile.

Printre procedurile premergatoare organizarii unei inmormantari de care o firma de pompe funebre se va ocupa in locul dumneavoastra, amintim urmatoarele:

  • Constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un medic specializat;
  • Declararea decesului si eliberarea certificatului atestator;
  • Obtinerea avizelor necesare de la SANEPID si Procuratura;
  • Realizarea dosarului pentru ajutorul de inmormantare, daca este cazul;
  • Intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere, in cazuri speciale;
  • Obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia;
  • Intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare.

Documentele necesare inhumarii sunt buletinul defunctului, certificatul de nastere al defunctului, actele medicale ale defunctului (bilet de externare/scrisoare medicala/recomandare), talonul de pensie (daca este cazul), buletinul unui membru al familiei si actul de concesiune al locului de veci (necesar la administratia cimitirului).

Pe site-ul Funerarii-bucuresti.ro puteti consulta si aranjamentele florale disponibile, avand de ales intre coroanele funerare, jerbele funerare, buchetele funerare pentru sicrie si buchetele clasice de flori. Daca sunteti, insa, prea indurerat pentru a face astfel de alegeri, o firma de servicii funerare va alege cele necesare pentru a cinsti memoria celui decedat.

Pentru un omagiu adus in plus, exista si posibilitatea comandarii unui monument funerar, de diferite dimensiuni, forme sau structuri. Monumentul respectiv poate fi decorat cu diferite motive religioase si cu o poza ceramica (alb-negru sau color), transportul fiind asigurat catre orice cimitir din Bucuresti si Ilfov, iar la cerere pot fi efectuate si finisajele de rigoare. Acesta este doar  unul din numeroasele servicii funerare de care Casa Bucur se poate ocupa pentru dumneavoastra, oferindu-va tihna necesara pentru a trece peste momentele dureroase.

Nu in ultimul rand, alt sprijin oferit de o casa de servicii funerare poate fi si pregatirea unui set complet pentru pomana si parastas (coliva, colaci, pachete alimentare cu produse de post sau de dulce). Conform Bisericii Ortodoxe, pomenirile celor disparuti dintre noi se fac la 3 zile dupa moarte (de regula aceasta fiind si ziua inmormantarii), la 9 zile, la 40 de zile, la trei luni, la sase luni, la noua luni, la un an si in fiecare an, pana la sapte ani de la moarte, cand are loc ultima pomenire.

Asadar, cand aveti de-a face cu trecerea in nefiinta a cuiva apropiat, este important sa lasati detaliile pe mana unei firme de servicii funerare, care are misiunea de a va trata familia cu empatie si profesionalism. In momentele indurerate, lasand tot ce este legat de organizarea evenimentelor pe mana specialistilor de la o casa funerara, va veti asigura ca memoria defunctului este cinstita cum trebuie.

Articol realizat de iAgency.ro

A.P.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *