Ultima oră

Cu ce s-a lăudat, pe lângă viceprimar cu carnet de partid, PSD Lugoj la prima conferinţă de presă din 2015

onferinţa de presă a început cu o prezentare a preşedintelui filialei, primarul Francisc Boldea, care a discutat despre realizările şi eşecurile partidului din 2014

MondialPartidul Social Democrat, filiala Lugoj s-a reunit marţi după-masa, în jurul orei 16:00, la prima conferinţă de presă din 2015, alături de primarul Francisc Boldea fiind prezenţi consilierii Iosif Crăciunescu, Voichiţa Coţolan, Gerlinde Grozav, Nicu Bădina şi Ioan Barboni. De asemenea, o prezenţă nouă la conferinţe a reprezentat-o cea a lui Adrian Fărcăgeanu, noul viceprimar al oraşului şi proaspăt membru de partid al social-democraţilor lugojeni.

Conferinţa de presă a început cu o prezentare a preşedintelui filialei, primarul Francisc Boldea, care a discutat despre realizările şi eşecurile partidului din 2014. Astfel, dacă edilul şef a avut doar cuvinte de laudă pentru câştigarea alegerilor europarlamentare, la cele prezidenţiale lucrurile au stat tocmai pe dos, primarul catalogându-le ca fiind „rele, dar considerăm cazul închis şi mergem mai departe”. Tot Boldea s-a referit şi la faptul că la Lugoj „dreapta a început să scoată dinţişorii”, făcând referire la unele discuţii din şedinţele Consiliului Local, dispute între PSD şi partidele din opoziţie.

Preşedintele PSD Lugoj, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte la PSD Timiş a mai spus că „am reuşit, prin excedentul bugetar şi necheltuirea banilor împrumutaţi să nu folosim nimic din banii luaţi acum şapte ani”, primarul spunând că în orice moment poate plăti cinci milioane de euro înapoi. Totuşi, în ciuda acestor cheltuieli inexistente, Boldea a vorbit despre faptul că, în Lugojul Român, mai are de asfaltat doar patru străzi, iar în Lugojul German are de realizat încă un cartier şi câteva artere rutiere.

În discuţie a intrat şi Gerlinde Grozav, preşedintele Organizaţiei de Femei din PSD Lugoj. Aceasta a vorbit despre mai multe acţiuni pe care organizaţia le are pregătite pentru 1 şi 8 Martie, una dintre ele fiind dedicată mărţişorului şi urmând să aibă loc la căminul de bătrâni.

De asemenea, consilierul Voichiţa Coţolan, totodată purtător de cuvânt al filialei locale, a precizat că „dorim să creştem transparenţa decizională astfel încât interesele oraşului să se armonizeze cu cele ale cetăţenilor”. PSD-ul doreşte şi mai multe întâlniri cu restul partidelor din oraş, cu care să discute problemele arzătoare ale oraşului şi să încerce să le rezolve pe căi democratice.

Consilierul Nicu Bădina s-a referit în cadrul conferinţei la faptul că mai toate sectoarele au primit sume mărite de la bugetul votat luni. Acesta a precizat că „sperăm că nu vom mai avea restanţe în ultimele două luni ale anului la sănătate sau la alte sectoare, odată cu acest plus pentru fiecare sector”. În legătură cu situaţia creată de Meridian şi Salprest, care au cerut majorarea tarifelor la apă şi salubritate, Bădina a spus că urmează o nouă şedinţă cu aceştia, dar şi o dezbatere publică, în care conducerile celor două societăţi vor putea să explice necesitatea ridicării preţurilor serviciilor pe care le furnizează către lugojeni.

Fiind pentru prima dată la o conferinţă de presă a PSD Lugoj, Adrian Fărcăgeanu, proaspăt instalat în scaunul de viceprimar al Lugojului a declarat că „mă simt onorat să fac parte din echipa PSD Lugoj. Sper că, contrar la ceea ce se scrie în presă, la final de an să dovedim că faptele vorbesc şi realitatea va fi cea pe care ne-o propunem”.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

7 Comentarii on Cu ce s-a lăudat, pe lângă viceprimar cu carnet de partid, PSD Lugoj la prima conferinţă de presă din 2015

  1. ce drac de psd-isti sunt astia ,astia sunt traseisti si profitori care au venit dupa ciolan in partid—afara de badina care e psd vechi–nu aveti pic de rusine va agatati de functi –pina nu demult huleati psd-ul si acuma v-a facut oameni mari

  2. mai frate ce gospodar mare e primaru el face economie la banii publici si umileste lugojeni tindui in mizerie ,intr-un spital mizerabil fara apa la robinete cu gunoaie peste tot—-abia astept 2016

  3. Farcageanu a dovedit ca la OLARIT SE PRICEPE 🙂 mai ramane de vazut in primarie ce face 🙂

  4. Ce să ne mai spună cei de la Meridian si Salprst?. Eventual ca-si dau demisia. Sper ca lugojenii să ia atitudine…Despre întrunirea de azi, un singur cuvânt: scârbă!.

  5. Farcageanu va zbura la fel de rapid in 2016 cum sa instalat:)

  6. Daca ar fi la fel de transparenti si cu salariile mizerabile din primarie poate i-am crede noi angajatii de buna lor credinta.
    Oameni de nimic vremelnic la conducere 🙂
    JOS BOLDEA !!!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE