- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

CSȘ Lugoj are cea mai bună echipă de gimnastică din țară

Mondial [1]Gimnaștii de la Clubul Sportiv Școlar Lugoj au reușit o nouă performanță notabilă în întrecerea cu cele mai bune cluburi din țară.

Sportivii pregătiți de antrenorii Tiberiu Cizmadia și Alexandru Panait au reușit să se impună în fruntea ierarhiei la finala pe echipe a Campionatului Național pentru juniori II și I, competiție ce a avut loc în perioada 6-8 iunie, la Buzău.

CSȘ Lugoj a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, la juniori II, nivel III (13-14 ani), cucerind medalia de aur și titlul național, grație evoluțiilor reușite la cele șase aparate (bară, cal, inele, paralele, sărituri, sol) de gimnaștii Norbert Marcu (14 ani), Flavius Borca (13 ani) și Răzvan Mikloș (14 ani), primii doi fiind componenți ai lotului național.

Lugojenii i-au devansat la general, cu 15 puncte, pe gimnaștii de la Dinamo București, ocupanții locului II.

“Cu acest titlu național gimnaștii de la CSȘ Lugoj încheie un an școlar de excepție, cu zeci de medalii în palmares. Este de remarcat faptul că Lugojul a câștigat la juniori II locul întâi și la finala campionatului național școlar, cât și la finala campionatului național, la aceste rezultate alăturându-se și titlul național obținut de echipa de juniori III, în finala campionatului național. Pentru munca depusă, care a făcut posibilă obținerea acestor rezultate, atât gimnaștii, cât și antrenorii merită felicitări! Finalul de an a fost foarte bun”, a spus profesorul lugojean Adrian Meleancă, fost șef de catedră la CSȘ Lugoj, în prezent coordonatorul lotului național de juniori, de la Reșița.

Competiția a reprezentat totodată și un criteriu de calificare pentru finala Campionatului Național Individual, pentru juniori, ce va avea loc la toamnă. Toți componenții echipei lugojene campioane s-au calificat pentru întrecerea care va desemna titlurile naționale la individual. Cel mai bun punctaj l-a obținut Norbert Marcu, care s-a clasat pe primul loc la individual compus. Colegii de echipă Flavius Borca și Răzvan Mikloș au ocupat pozițiile cinci, respective șase, calificabile.

La acestă finală antrenorii Adrian Meleancă și Alexandru Panait au făcut parte din comisiile de arbitraj de la cal, respectiv sărituri.

În următoarele săptămâni reprezentanți ai gimnasticii lugojene vor fi prezenți la două evenimente de talie internațională.

La primul dintre ele va participa Adrian Meleancă, care va conduce lotul național de juniori la Campionatul Mondial de Gimnastică, ce va avea loc în Ungaria, la Gyor, în a treia decadă a acestei luni.

Urmează în intervalul 5-15 iulie, o tabără de gimnastică finanțată de Uniunea Europeană, unde a fost selecționat gimnastul lugojean Norbert Marcu.