Ultima oră

CSM Lugoj, cronica sezonului regulat şi aşteptările echipei de la playoff şi Cupa României

Primele trei meciuri din playoff au loc vineri, sâmbătă şi duminică la Bucureşti. În cazul Cupei României, partida din semifinală este programată pentru data de 6 aprilie

MondialSfârşitul sezonului 2013-2014 la volei venea cu o echipă CSM Lugoj destrămată, cu probleme grave de management şi financiare, care s-a rupt cu plecarea antrenorului Bogdan Paul şi a majorităţii fetelor care alcătuiau echipa. 22 de meciuri mai târziu, la final de sezon regulat 2014-2015, noua formaţie reuşeşte o performanţă cel puţin notabilă, adjudecându-şi locul opt în clasamentul Diviziei A1 la volei a României şi un loc în playoff-ul campionatului.

Munca depusă la echipa lugojeană a dat roade, însă nu fără meciuri grele şi în marea lor parte pierdute în faţa unor echipe superioare ca buget şi lot. Totuşi, din cele 22 de partide jucate în tur şi retur, Lugojul a reuşit şase victorii, toate în trei sau maxim patru seturi, categorice din punct de vedere al scorului. Cele 16 înfrângeri au fost însă la fel de clare ca şi reuşitele, voleibalistele noastre fiind înfrânte în 15 din 16 meciuri în 3 sau 4 seturi şi doar într-un meci în 5 seturi.

La final de sezon regulat, locul opt cu 19 puncte strânse este unul confortabil pentru formaţia din oraşul de pe Timiş. Astfel, jucătoarele încep playoff-ul cu încredere şi dorinţa de a-şi adjudeca locul şapte la final de competiţie. Primele trei meciuri au loc începând cu acest week-end la Bucureşti, împotriva fetelor de la Dinamo Romprest, ocupantele locului cinci la final de sezon regulat.

„Planul nostru a fost să terminăm în primele opt echipe şi asta am făcut. Acum gândurile noastre sunt să încercăm să luăm locul şapte, oricum nu ne predăm la nici un meci la care mergem şi încercăm să facem o surpriză. În mare, şansele noastre sunt mici pentru asta, dar nu ne predăm”, a declarat pentru Redeşteptarea Valerijan Luka, tehnicianul echipei CSM Lugoj.

În ciuda faptului că unul dintre cele trei meciuri cu Dinamo, cel de sâmbătă, 21 martie, era programat la Lugoj, lotul a luat decizia ca acesta să se desfăşoare pe teren străin. Motivul este legat de stabilitatea financiară a echipei, conducerea luând ca exemplu deplasările din sezonul trecut care au contribuit la destrămarea din punct de vedere economic a echipei lugojene. Astfel, în loc de o scurtă revenire de o zi înapoi acasă, meciul va avea loc la Bucureşti.

„Vrem să jucăm bine la Dinamo, să facem meciuri frumoase. Am făcut şi economie, avem bugetul care îl avem, nu vrem să facem cum s-a făcut în anii trecuţi şi s-a rămas în urmă cu banii, noi încercăm ca anul acesta să fie totul în regulă. Vrem să terminăm şi financiar anul cum l-am terminat voleibalistic”, a mai declarat Luka.

Pe lângă playoff, CSM Lugoj se pregăteşte de un alt meci important din cariera sportivelor ce alcătuiesc lotul tânăr al echipei. Este vorba despre semifinala din Cupa României, competiţie în care CSM a reuşit calificarea după un sfert de finală victorios în faţa fetelor de la Medicina Târgu Mureş, actuala formaţie a fostului antrenor al lugojencelor, Bogdan Paul.

„Cupa României este o performanţă mare pentru anul acesta, un mare avantaj pentru copilele astea, pentru experienţa lor de viaţă şi care sigur o să le ajute în cariera pe care o urmează”, a concluzionat antrenorul lugojencelor.

Primele trei meciuri din playoff au loc vineri, sâmbătă şi duminică la Bucureşti. În cazul Cupei României, partida din semifinală este programată pentru data de 6 aprilie, de această dată pe teren propriu, formaţia adversă fiind tocmai campioana CS Ştiinţa Bacău, cu 20 de meciuri câştigate din 22 disputate în sezonul regulat.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE