Ultima oră

Crochete de cartofi umplute cu cașcaval

Rețeta de azi, aceste crochete delicioase făcute din cartofi piure, un rest de cartofi piure care stătea de două zile prin frigider, la care am adăugat niște parmezan uscat iască, e în aceeași notă, urmărind să le arate celor comozi, sau care încă nu au conștientizat cât de gravă este problema risipei alimentare, că din orice aliment care e încă în regulă din punct de vedere organoleptic se poate face ceva gustos.

Pe 19 mai, ȋn toată România și ȋn toată lumea se va sărbători Food Revolution Day ȋn școli, acasă, ȋn familie sau cu prietenii, un proiect global conceput de Jamie Oliver, care iși propune educarea zi de zi pentru o alimentaţie sănătoasă şi introducerea lecţiilor de educaţie alimentară şi gătit ca disciplină obligatorie ȋn toate şcolile de pe glob.

Ingrediente:

  • 230-250 gr. cartofi piure (reci)
  • 25 de grame de parmezan ras (poate fi mai mult sau mai puțin, se poate folosi la fel de bine o telemea uscată etc)
  • 1 lingură din verdeața preferată, tocată fin
  • sare și piper
  • cașcaval sau altă brânză care se topește frumos (mozzarella, gorgonzola etc), cantitatea se va adapta după câți cartofi avem
  • 1 ou mare
  • 4 linguri de făină
  • 5 linguri de pesmet
  • ulei pentru prăjit

Preparare:

1. Cartofii reci se amestecă cu parmezanul ras, verdeața tocată și 1-2 linguri bune de pesmet. În funcție de cât de umed e piureul (cât lapte și unt are), poate fi nevoie de ceva pesmet în plus, până se obține un aluat modelabil, ca o plastelină. Se asezonează cu sare și piper după gust.

2. Se împarte compoziția cu cartofi în bucăți cam cât o minge de ping-pong.

3. În funcție de câte bucăți de compoziție avem, atâtea bastonașe de cașcaval, cam de 2×5 cm., vom tăia.

4. Îmbrăcăm fiecare bucată de cașcaval în compoziția cu cartofi, modelând cu mâinile umede crochete cilindrice, cam de 8×4 cm.

5. Crochetele se dau prin făină, prin oul bătut cu furculița și prin pesmet.

6. Se încinge uleiul pe foc mediu-iute și se prăjesc rapid crochetele până se rumenesc, devenind aurii, apoi se scot pe o farfurie acoperită cu hârtie absorbantă de bucătărie, să se dreneze de uleiul în exces.

Se potrivesc perfect cu diverse sosuri sau salate de crudități, putând fi servite atât ca aperitiv cât și pe post de garnitură lângă o friptură slabă (de pui). Poftă mare!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE