"> CRIV, caricaturist la sediul NATO din Bruxelles – Redesteptarea

CRIV, caricaturist la sediul NATO din Bruxelles

 CRIV, caricaturist la sediul NATO din Bruxelles

Caricaturistul lugojean Cristi Vecerdea, cunoscut sub numele CRIV, a fost singurul caricaturist invitat la noul sediu NATO din Bruxelles, cu prilejul unei acţiuni de caritate desfăşurată la nivel internaţional.

Manifestarea, intitulată ”Annual Bazaar”, a avut loc în 17 noiembrie și a avut ca scop colectarea de fonduri pentru diferite asociații de ajutorare.

România a fost repre­zen­tată de caricaturistul lugojean Cristi Vecerdea și de un grup de dansuri folclorice din Breaza.

”Această acțiune cari­ta­bilă este una de tradiție. Inițial, s-a numit Bazarul Nevestelor, pentru că de obicei soțiile militarilor făceau aceste donații. Fiecare țară își alege una sau mai multe instituții, pentru care donează. Lângă noi au fost cei din Slovacia, care au venit cu un taraf de patru persoane după ei. S-a strâns lumea ca la urs. Le-am făcut și lor portretele! Banii obținuți din vânzarea caricaturilor mele au fost donați Asociației Centrul Creștin Betania. Eu am participat și la ediția de acum doi ani, la vechiul sediu NATO. Atunci am realizat 30 de portrete. De data asta am făcut 70 de portrete în șase ore, fiind singurul caricaturist invitat. Nu am mers pe viteză, am lucrat atent trăsăturile fiecăruia”, ne-a declarat CRIV.

Vice­pre­șe­dintele NATO, Mircea Geoa­nă, a vizitat standul Ro­mâ­niei, alături de soția sa, Mihaela. Perfect prilej pentru încă două portrete!

Cristi Vecerdea su­bli­nia­ză că ”Meritul organizării pentru partea română îi aparține generalului Dumitru Scarlat, cel care m-a și invitat”.

La manifestarea de la cartierul General NATO au participat coruri, artiști, ansambluri militare, ansambluri populare, instrumentiști etc din Germania, Kazahstan, Lituania, Germania, Cehia, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Letonia, Estonia, Slovacia, Turcia, Bulgaria, Spania și România.

După evenimentul de la Bruxelles, Cristi Vecerdea este invitat la Stuttgart, la Cartierul General al United States EU COM , unde va realiza portretele celor mai importanți generali de acolo. Este o acțiune dedicată Zilei Naționale a României, care va avea loc în data de 2 decembrie.

Cristian Ghinea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: