- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Corul Protopopiatului va susţine concertul de Sărbători la Catedrala Mitropolitană

Mondial [1]

cor preotiÎn urma clasării printre cele mai bune şase coruri religioase din ţară, la festivalul recent desfăşurat la Patriarhia Română, Corul preoţilor din Protopopiatul Ortodox al Lugojului a fost invitat să susţină concertul de Sărbători de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara. Concertul va avea loc în data de 23 decembrie, de la ora 17.30.

cor preoti

În urma clasării printre cele mai bune şase coruri religioase din ţară, la festivalul recent desfăşurat la Patriarhia Română, Corul preoţilor din Protopopiatul Ortodox al Lugojului a fost invitat să susţină concertul de Sărbători de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara. Concertul va avea loc în data de 23 decembrie, de la ora 17.30.

„Corul nostru va susţine singur acest concert, iar asta ne onorează. Invitaţia a venit din partea PSS Paisie Lugojeanul, episcop vicar al Mitropoliei Banatului, şi de la Centrul Eparhial Timişoara, prin părintele profesor dr. Ionel Popescu”, spune preotul Cristian Cerbu, dirijorul corului. Cei 25 de preoţi-corişti vor prezenta zece colinde corale, dintre care unele în premieră. Din program fac parte: colindul „Sara Mare” de Ion Vidu, „O, ce veste minunată”, „Mare minune”, „Gazde mari, gazde mari”, „Colinda fetei” de Ion Vidu, „În seara de Moş Ajun”, „Vestea naşterii”, „Domnul Iisus Hristos” etc. În cor sunt reprezentate aproape toate parohiile de pe cuprinsul Protopopiatului Ortodox Român: Lugoj, Coştei, Târgovişte, Babşa, Chizătău, Victo Vlad Delamarina, Criciova, Cireşu, Jdioara etc.