- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Corporația Meseriașilor din Lugoj a organizat tradiționala întâlnire de Crăciun

Mondial [1]Singura corporație de meseriași din România care continuă tradiția breslelor vechi s-a reunit vineri seara, 19 decembrie, pentru tradiționala întâlnire de Crăciun. Organizată la un restaurant select din oraș, sărbătoarea i-a adunat în același loc pe meseriașii din municipiu, dar și oficialități de marcă din cadrul administrației locale lugojene și de la Jena.

Invitatul special al serii a fost Albert Schroter, primarul orașului înfrățit de peste hotare, care a participat la evenimentul organizat de meseriașii lugojeni alături de edilul șef al Lugojului. Cei doi șefi ai executivelor pe care le conduc au luat fiecare cuvântul, vorbind despre importanța păstrării tradițiilor în comunitate, despre sărbătorile de iarnă care se apropie și despre evenimentele marcante ce au loc în aceste zile la Lugoj.

„Suntem bucuroși că am menținut o colaborare excelentă cu meseriașii lugojeni, ne bucurăm că ei duc tradiția mai departe și că nu o lasă să piară. Este o bucurie pentru noi să participăm alături de ei, în fiecare an, la întâlnirea de Crăciun”, a declarat Francisc Boldea, primarul orașului Lugoj.

Cuvântul l-a luat și Vasile Belințan, președinte al Corporației Meseriașilor din Lugoj, care a ținut să le mulțumească celor prezenți pentru participare și să îi asigure că tradițiile începute de meseriași cu zeci de ani în urmă vor continua în orașul de pe Timiș mulți ani de acum înainte. În vara acestui an, Corporația a împlinit 20 de ani de activitate.