Ultima oră

Copiii de la Centrul educativ din Buziaș sărbătoresc de ziua lor cu un spectacol folcloric

MondialCentrul Educativ Buziaş organizează miercuri, 1 iunie, de la ora 13, un eveniment cultural-artistic dedicat Zilei Internaţionale a Copilului.

Acțiunea se desfășoară în colaborare cu Penitenciarul Timişoara, Serviciul de Probaţiune Timiş și Cercul de Canto Popular din cadrul Palatului Copiilor din Timişoara, urmând să aibă loc la Sala de spectacole a Casei de Cultură Buziaş.

Manifestarea vizează reintegrarea în comunitate a minorilor și tinerilor care au comis infracţiuni  şi care execută  măsuri neprivative de libertate sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Timiş sau măsuri privative de libertate executate în centrul din Buziaș dar și a copiilor ai căror părinţi se află în detenţie la Penitenciarul Timişoara.

”Reunirea unui număr mare de copii, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, a devenit o tradiţie pentru Centrul Educativ Buziaş, oferind tinerilor internaţi prilejul de a socializa cu adolescenţi de vârste apropiate ce provin din medii sociale diferite, de a învăţa și exersa conduite prosociale, de exprimare a talentului şi creativităţii, de manifestare a abilităţilor si a spiritului competiţional”, a declarat agent principal Lavinia Soloțchi, purtător de cuvânt al Centrului de Reeducare Buziaș.

Spectacolul folcloric ”Las’ că-i bine!” are drept protagonişti copii ce provin din medii sociale diferite, iar prin susținerea lui se urmăreşte dezvoltarea, la nivelul comunității, a unei atitudini civice, care să sprijine reintegrarea  în societate a persoanelor care au comis infracţiuni și atenuarea atitudinilor discriminatorii la adresa acestora.

Seria manifestărilor cultural-artistice şi sportive organizate de Centrul Educativ Buziaş cu ocazia Zilei de 1 iunie va continua și joi 2 iunie, prin derularea, în interiorul instituţiei, a proiectului educaţional ”Liber la copilărie”.

La eveniment vor participa, alături de cele 159 de persoane internate,  copii de la Centrul de Plasament Nr. 3 din Lugoj,  elevi ai  Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Constantin Păunescu” din Recaş dar şi fete internate la Casa Debora, Giarmata.

Un element de noutate îl constituie organizarea de către Centrul Educativ Buziaş în parteneriat cu Fundaţia SVASTA, a unei competiţii la disciplinele sportive fotbal si atletism, ocazie cu care fundaţia va oferi premii participanţilor.

”Susţinerea activităţilor din acest an a beneficiat de implicarea unui număr considerabil de parteneri civili, respectiv Fundaţia Mission Link International, Asociaţia Bărbaţilor Creştini, Clubul Awana și Casa de Cultură a oraşului Buziaş. Parteneriatul Centrului Educativ Buziaş cu societatea civilă, în organizarea acţiunilor de acest gen,  urmăreşte implicarea activă şi afectivă a persoanelor internate în acţiuni valorizatoare, exprimarea talentului şi creativităţii menite să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine,  învăţarea şi exersarea conduitelor sociale precum şi conştientizarea comunităţii cu privire la problematica delincvenţei juvenile”, a conchis agent principal Lavinia Soloțchi.

Manifestările vor începe, la ora 10, în sala de festivităţi a Centrului, cu un program cultural artistic, momentele fiind  pregătite şi susţinute  de către persoanele internate şi invitaţii lor.

După spectacol au fost programate jocuri distractive, karaoke şi întreceri sportive  finalizate cu un picnic, astfel încât întregul eveniment să fie un prilej de interacţiune şi socializare între copii proveniţi din diferite medii sociale.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE