"> Control la pubelă! Retim verifică selectarea gunoiului – Redesteptarea

Control la pubelă! Retim verifică selectarea gunoiului

 Control la pubelă! Retim verifică selectarea gunoiului

Societatea Retim a demarat pe scară largă o acțiune de verificare a modului de colectare a gunoiului pe raza municipiului Lugoj. În acest sens au fost constituite echi­pe care vor însoți pe traseu angajații ce adună deșeurile din cartiere.

Controlorii vor trebui să constate gradul de conformitate al selectării gunoiului, cum este prevăzut în contractele semnate și să ia măsuri de remediere în cazul neregulilor constatate.

“Cele mai mari probleme cu selectarea le avem în car­tie­rele de blocuri, la case mai puțin. De săptămâna trecută echipele noastre au început să meargă prin toate car­tie­rele, pentru informarea și conștientizarea abonaților în ceea ce privește selectarea corectă a gunoiului. Acolo unde se constată neconfor­mități, nu se mai ridică g­unoiul până la rezolvarea pro­blemei. Cei care vor to­tuși să li se ridice deșeurile din pubelele neconforme vor plăti dublu. Intenția noastră nu este să-i sancționăm pe cetățeni, ci să-i facem să înțe­leagă că nu se mai poate con­tinua așa. Nu e permis să aruncăm plastic și cartoane în pubela neagră destinată gu­noiului menajer și nici pun­gile cu gunoi menajer în pubela galbenă pentru re­cicla­bile. Acțiunea a început din cartierul de pe strada Ti­mi­șoarei”, a precizat Lau­rențiu Avram, respon­sa­bil Retim pe zona 0.

În primele zile de verificare s-a întocmit un “proces verbal de neconformitate preco­lec­tare deșeuri menajere și re­ciclabile” la Asociația de Proprietari de pe strada Ti­mișoarei nr. 110. La mai mul­te scări de bloc s-a con­sta­tat că pubelele conțineau și alte tipuri de deșeuri față de cele permise.

Procesele verbale vor fi înmânate Poli­ției Locale, instituție abilitată să aplice sancțiuni conform HCL 371/2007, unde se prevede pentru încălcarea regulilor de selectare a de­șeu­rilor impuse de ope­ra­torul de salubritate o amendă cu­prinsă între 500 și 1000 de lei pentru persoane fizice și 1000 și 2500 de lei pentru per­s­oane juridice.

Leontin Tîrziu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: