Ultima oră

Consilierii locali forţează intrarea pe ordinea de zi a majorărilor de tarife la apă şi salubritate

Sedinta extraordinara

MondialConsiliul Local a fost convocat într-o nouă şedinţă extraordinară, principalele subiecte propuse spre discuţie fiind cele legate de majorarea tarifelor serviciilor prestate de către Meridian 22 şi Salprest.

Întâlnirea este programată miercuri, 20 mai 2015, de la orele 14.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj.

Discuţiile legate de tarifele la apă, canal şi salubritate, pornite încă de la începutul anului, nu au fost finalizate, după ce primarul Francisc Boldea s-a opus în dese rânduri majorării acestora.

Ultima încercare a avut loc în luna aprilie, însă atunci cele patru proiecte nu au întrunit cvorumul necesar intrării pe ordinea de zi.

“Am avut o discuţie cu conducerile celor două societăţi şi le-am informat că nu voi accepta nici o majorare mai mare de 20 de bani, cât înseamnă creşterile legate de salariul minim pe economie. În rest mă opun oricărei altor solicitări legate de majorarea tarifelor cerute de Meridian şi Salprest”, a declarat Francisc Boldea primarul Lugojului.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt înscrise următoarele proiecte de hotărâri:

• Modificarea tarifelor practicate de S.C. „Meridian 22” S.A. Lugoj la serviciul public de alimentare cu apă potabilă şi canalizare – epurare. Iniţiatori consilierii locali: Bădina Nicu, Barboni Ioan, Savu Constantin.
• Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al S.C. „Meridian 22” S.A. Lugoj. Iniţiatori consilierii locali: Barboni Ioan, Savu Constantin.
• Ajustarea tarifelor practicate de S.C. “Salprest” S.A. Lugoj. Iniţiatori consilierii locali: Bădina Nicu, Barboni Ioan, Savu Constantin.
• Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al S.C. „Salprest” S.A. Lugoj. Iniţiatori consilierii locali: Barboni Ioan, Bădina Nicu, Savu Constantin.
• Aprobarea deplasării unei delegaţii oficiale la Nisporeni – Republica Moldova. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.
• Completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local nr. 39 din 30.04.2015 privind aprobarea agendei acţiunilor cultural – educative pe anul 2015, propuse pentru a fi cofinanţate din bugetul local din Capitolul 51.02 „Autoritate executivă” şi Capitolul 67.02 „Cultură, recreere şi religie”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

7 Comentarii on Consilierii locali forţează intrarea pe ordinea de zi a majorărilor de tarife la apă şi salubritate

 1. Pt valerica florin // 20 mai 2015 at 11:04 // Răspunde

  Eu sunt o femeie ,ma cheama Vylyana,agitatule,nervosule,si nu inteleg ce legatura ai tu cu un comentariu postat de mine ,care nu te vizeaza ?-toate apelativele care mi le-ai adresat mie,fara ca sa-ti cer tie vreo parere,sincer ti se potrivesc manusa,si asta o demonstrezi prin vocabularul care il ai—sincer ma distreaza nesimtirea ta

 2. Nu am avut de gind sa-ti raspund la mitocania de care dai dovada,dar vazind ca nu ai bunul simt sa-ti spui numele adevarat,iti spun ca stiu cine esti cu adevarat-nu esti nici Valerica si nici Florin—-in al doilea rind nu ti-am cerut parerea ta si nici nu am nevoie de replicile tale de om necivilizat

  • Ce te-a deranjat faptul ca am spus sa treci la tain? Este normal, dupa munca si rasplata,boule. Tainul este un aliment in general pentru un animal ca tine, civilizatule.
   Florin, cu adevarat.
   PS_Daca vrei sa ne cunoastem sau chiar un interviu, il astept cu placere.

 3. Un nou episod din serialul Boldea și păcăliciii. Rușine tuturor. Dar vine 2016…

 4. pentru asta i-am ales si i-am facut oameni ?ca sa fie inpotriva noastra -dece nu va interesati domnulr barboni si badina de serviciile de mizerie pe care ni le ofera aceste societati–sa va fie rusine,si asteptam alegerile sa va spulberam din functiile de care nu sunteti vrednici–profitorilor

  • Pentru Vyly.
   Bravo Vyly pentru ce ai ales. P.ost ai fost, p.ost esti si acum, cand te caci in drum fara sa iti fie foame. Trebuie sa stii ca sedintele extraordinare sunt convocate si au ordinea de zi propusa numai de catre primar. Ce spui? Cum poate intra pe ordinea de zi un proiect de care primarul nu vrea sa auda. Chiar sub anonimat, dar cu experienta, tot p.ost esti si nu departe de Barboni si Badina, cum ii vezi tu. Hai noroooooc!

   • Alo, Vyly.
    Unde dracului traiesti. Ori esti postac ori iti place sa te dai destept pe banii nostri. Ia fii atent un pic la ce scrie un alt prieten „Consiliul Local Lugoj se întrunește pe data de 20 mai, la orele 14, într-o ședință extraordinară. Aceasta a fost stabilită după ce vineri conducerile Salprest și Meridian au purtat o discuție cu primarul Francisc Boldea”.
    În urma discuțiilor, s-a ajuns la o înțelegere abia după ce cuantumul creșterilor a scăzut considerabil, atât cât să acopere doar inflația și măririle salariului minim din acest an.Chiar dacă Francisc Boldea s-a înțeles cu conducerile societăților și implicit cu propriii consilieri, va fi interesant de văzut care este poziția PNL, mai ales că la ultima ședință prețurile nu au fost aprobate după ce opoziția s-a abținut de la vot.
    În cazul în care proiectele vor trece în ședința de miercuri, prețurile vor crește astfel:
    Meridian
    Apă + canal împreună – de la 4,53 la 4,93 lei ( creștere de 0,40 lei pe mc de apă consumată)

    Salprest
    Ridicare gunoi – de la 9,20 la 10,02 lei (creștere de 0,82 lei/persoană).
    În urma unui simplu calcul matematic reiese că și Meridianul și Salprestul vor crește prețul la apă/canal, respectiv ridicarea gunoiului cu 8%. În prima propunere, datată din luna februarie a acestui an, Meridian cerea mărirea cu 11%, iar Salprestul cu 30%.
    VYLY TRECI LA TAIN. TI-AI FACUT DATORIA.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*