Ultima oră

Conflictul dintre Primărie şi Hotel Dacia s-a încheiat! Lucrările la cinematograf pot continua. Află toată povestea!

cinemaO neînţelegere ivită între Hotelul Dacia şi Primărie risca să ajungă în instanţă, blocând lucrările ani de zile până la soluţionare.

Mondial

cinema

O neînţelegere ivită între Hotelul Dacia şi Primărie risca să ajungă în instanţă, blocând lucrările ani de zile până la soluţionare. Astăzi, primarul Francisc Boldea a apărut într-o conferinţă de presă alături de Marius Gaidoş şi a anunţat că tot conflictul s-a încheiat şi că muncitorii pot continua nestingheriţi lucrările.

DSC 0004„Suntem rotarieni, suntem prieteni şi am rezolvat problema. În mai puţin de o oră de discuţii, astfel că lucrările pot continua”, a declarat Boldea, care s-a scuzat că muncitorii au intrat direct prin spaţiul de la Dacia şi nu şi-au creeat un coridor îngrădit pentru lucrări.

„A primat inteligenţa şi înţelepciunea primarului, poate şi a mea. Totul se poate desfăşura normal”, a spus Marius Gaidoş, unul din acţionarii principali de la Dacia.

Istoria conflictului

La scurt timp după demararea lucrărilor, reprezentanţii Hotelului Dacia au încuiat cu un lacăt poarta de acces către lateralul cinematografului, pe unde se ieşea de la film, susţinând că este proprietatea lor.

Muncitorii firmei Matcon, care a subcontractat lucrarea de la o societate din Voluntari, câştigătoare a licitaţiei, au fost nevoiţi să efectueze toate lucrările pe uşa principală de intrare în cinematograf.

Surse apropiate conflictului ne-au dezvăluit că patronii de la Dacia au făcut şi o plângere împotriva lucrărilor efectuate de Primărie pe motiv că turiştii din cele trei camere de hotel pe care le deţin în clădirea cinematografului ar urma să fie deranjaţi de zgomotul produs în timpul rulării filmelor.

„Noi avem dreptul la 1,98 m”

Primarul Lugojului susţinea că poarta a fost închisă abuziv de reprezentanţii Dacia şi că administraţia locală deţine o parte din acel teren.

„Întrebaţi pe orice lugojean care poate să spună că dintotdeauna cinematograful acolo a fost şi pe acolo ieşeau oamenii de la film. În plus, conform intabulării verificate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, pe o suprafaţă de 1,90 m lăţime din acel spaţiu avem dreptul să facem evacuarea celor care ies de la film, dar şi evacuarea în caz de incendiu şi alte probleme urgente”, ne-a declarat primarul Lugojului, Francisc Boldea.

Şi proprietarii Hotelului Dacia deţin acte care demonstrează că ei ar fi avut dreptate. „Primăria consideră că cinematograful are spaţiul de 552 mp, iar cei de la Dacia recunosc doar 503 m şi au acte în acest sens, ceea ce indică o paralelă în actele cadastrale care nu se poate rezolva decât în instanţă”, ne-a declarat o sursă judiciară.

În această situaţie, Primăriei nu-i rămânea decât să dea în judecată Hotelul Dacia, pentru a se soluţiona diferenţa dintre cele două CF-uri. Practic, fără acel spaţiu era imposibil ca noul cinematograf să fie construit. Lucrări în impas erau la acoperiş, lucrări de reabilitare a canalizării (care trecea tocmai prin spaţiul respectiv) şi o toaletă pentru persoanele cu dizabilităţi aflată în aceeaşi zonă. Pe lângă acestea, pompierii nu ar fi dat aviz de funcţionare fără spaţiul pentru evacuare.

Lucrările la cinema au început în luna ianuarie, termenul fiind de un an, astfel că în cazul în care se lucrează la flux continuu vom vedea primul film 3D la Lugoj la începutul lui 2014.

{gallery}cinema{/gallery}

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE