- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Conferinţă pe teme de politică externă

Mondial [1]O acţiune inedită va fi organizată în premieră la Comunitatea Evreilor din Lugoj. Este vorba despre o conferinţă pe teme de politică externă, cu titlul ”Provocări ale democrației israeliene! Un punct de vedere”.

Conferinţa va fi susţinută de conf. dr. Liliana Popescu, lugojeancă de origine, vicerector la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Capitală şi Founding Editor la ”The Romanian Journal of Society and Politics”.

Evenimentul e programat vineri, 21 septembrie, de la ora 17, la sediul comunităţii din Lugoj, situat pe strada Cuza Vodă , nr. 10.

”Îmi propun să prezint un tablou al provocărilor cu care se confruntă Israelul astăzi  – mai precis, democrația israeliană – pornind de la o serie de elemente istorice care au condus la formarea statului Israel. Mă voi referi și la o serie de elemente care țin de percepțiile israelienilor privind pericolele la adresa securității lor, precum și la evoluții politice din ultima perioadă”, a declarat pentru ”Redeşteptarea” prof. Liliana Popescu.

La rândul lui, dl. Ivan Eric Bloch, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Lugoj spune că ”în tradiția Comunităților Evreiești din România există o îndelungată experiență în organizarea unor conferinţe cu tematica evoluției statul Israel. Aceasta este o parte fundamentală a credinței noastre. Expunerea doamnei conferențiar universitar doctor Liliana Popescu de la S.N.S.P.A – Facultatea de ştiințe politice, face parte din acest demers”.

Cu această ocazie, Comunitatea Evreilor din Lugoj deschide, de fapt, organizarea unor evenimente de tip conferință pentru perioada ce urmează. Proiectul este conceput pentru  anii viitori și se va desfășura într-un nou spaţiu al C.E. Lugoj.

Liliana Popescu este conferenţiar universitar, abilitată pentru a conduce doctorate în științe politice – relații internaționale. A obținut un doctorat în Marea Britanie (Ph.D., Universitatea din Manchester, 1996).

A fost consilieră a Ministrului Afacerilor Externe Andrei Pleșu (1998-1999).

A publicat, printre altele, lucrările: Individual Freedom and Political Manipulation (engleză, Ed. Politeia: 2003), Politica Sexelor (Ed. Maiko: 2004), Construcția Uniunii Europene (Ed. C.H.Beck: 2009).