Ultima oră

Condamnare definitivă! Pedepse majorate pentru criminalii taximetristului din Lugoj

Mondial

Sentință definitivă pentru cei doi tineri care în luna iunie a anului trecut au premeditat și ucis, în Darova, pe taximetristul Pavel Spăriosu, în vârstă de 77 de ani, din Lugoj.

Cei doi minori la momentul crimei, în vârstă de 15 și 17 ani, au primit luni, 14 ianuarie, pedepse mărite după ce în noiembrie 2018, magistrații de la Tribunalul Timiș i-au condamnat pe agresori la șase respectiv șapte ani cu executare într-un centru de detenție al minorilor, iar tinerii au contestat decizia judecătorilor.

Conform reprezentanţilor Curţii de Apel Timişoara, judecătorii au decis să îl condamne pe Adrian Avădanei la zece ani de detenţie într-un centru specializat şi pe Mihai Klug la nouă ani de închisoare.

Adrian Avădanei, de 17 ani, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt calificat în scop de folosinţă și furt calificat, în timp ce Mihai Nicolae Klug, de 15 ani, va fi închis pentru omor calificat, furt calificat în scop de folosinţă și furt calificat.

”În baza art.123 al.3 Cp, art.129 al.1 Cp. art.125 al.2 Cp înlocuieşte măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni aplicată inculpatului Avădanei Adrian prin Sentinţa penală nr.317/17.04.2018 a Judecătoriei Lugoj cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de: 10 (zece) ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prev. de art.188 al.1, art.189 al.1, lit.a Cp, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art.335 al.2 Cp, furt calificat în scop de folosinţă, prev. de art.230, al.1, rap la art.229 al.1 lit. b Cp, furt calificat prev de.228, al.1 Cp, rap la art.229 al.1 lit. b Cp cu apl. art. 38 al.1 Cp. Majorează de la 6( şase ) ani la 9 ( nouă) ani măsura educativă a internării într-un centru de detenţie dispusă de instanţa de fond faţă de inculpatul minor Klug Mihai Nicolae, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prev. de art.188 al.1, art.189 al.1, lit.a Cp, furt calificat în scop de folosinţă, prev. de art.230, al.1, rap la art.229 al.1 lit. b Cp, furt calificat prev de.228, al.1 Cp, rap la art.229 al.1 lit. b Cp cu apl. art. 38 al.1 Cp. ”, se arată în hotărârea 21/2019 a instanței Curții de Apel Timișoara, pronunțată în ședința publică din 14 ianuarie.

Pe lângă pedepsele majorate, inculpații vor trebui să plătească rudelor apropiate ale taximetristului ucis, Spăriosu Constanţa şi Jivănescu Florica, câte 25.000 de euro, 12.300 de lei cheltuieli judiciare către stat și 5.000 de lei în solidar pentru cheltuielile de judecată ale familiei victimei.

”În baza art.276 al.1,2 Cpp obligă inculpaţii în solidar, pe inculpatul Avădanei Adrian în solidar cu părţile responsabile civilmente Avădanei Lidia şi Avădanei Niculai şi pe inculpatul Klug Mihai Nicolae în solidar cu părţile responsabile civilmente Klug Eugenia Lori şi Klug Mihai, să plătească părţile civile Spăriosu Pavel, Spăriosu Constanţa şi Jivănescu Florica suma de 2500 de lei cheltuieli judiciare reprezentând onorariu avocat. În baza art.275 al. 2 Cpp obligă fiecare inculpat, în solidar cu părţile responsabile civilmente la plata sumei de câte 100 de lei cheltuieli judiciare către stat. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei a sumei de 720 de lei onorariu avocat din oficiu către Baroul Timiş. Definitivă”, se mai menționează în aceeași hotărâre.

Adrian Avădanei mai era cercetat într-un alt dosar penal pentru loviri și alte violențe, incident ce a avut loc la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” în 2017, pentru o presupusă datorie de doi lei pe care victima o avea față de un prieten al agresorului.

Atunci a fost găsit vinovat, iar magistrații i-au aplicat măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de șase luni.

Citește și [VIDEO] Doi adolescenți din Darova, ucigașii unui taximetrist din Lugoj

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE