Ultima oră

Concursul Internațional de Canto ”Tiberiu Brediceanu”! Start pentru înscrierile ediției a II-a

Mondial

Organizatorii au stabilit deja data desfășurării Concursului International de Canto ”Tiberiu Brediceanu”. Ediția a II-a a competiției rezervată tinerelor voci de operă va avea loc la Lugoj, în perioada 10-12 mai 2019.

Ca și anul trecut, organizatori sunt Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu” și Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, iar parteneri: Primăria Munic­i­piu­lui Lugoj, Consiliul Local al Municipiului Lugoj și Consiliul Județean Timiș.

Etapa I eliminatorie și etapa a doua a concursul se desfășoară la Lugoj, în Studioul de Concerte ”Elisabeta Toth” al Școlii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu”. Gala laureaților va avea loc pe scena Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu”. Concursul se adresează întregii tipologii vocale, feminine si bărbătești. Limitele de vârstă pentru con­curenți sunt cuprinse între 18 și 35 de ani.

Din acest moment și până la data limită de 1 mai, con­cu­ren­ții se pot înscrie completând online formularul de înscriere.

Repertoriul de concurs, care va fi pus la dispoziția juriului, cuprinde șase opusuri: un lied, trei arii de operă din literatura universală și două cântece din creația lui Tiberiu Brediceanu.

Taxa de participare, de 200 lei, va fi virată în contul Asocia­tiei Culturale ”Elocvența”, Str. Ciprian Porumbescu, nr. 19, 305500 Lugoj, jud. Timiș, România, RO 33360510, deschis la Patria Bank: IBAN: RO90CARP036101035613RO01, cu mențiunea ”pentru Concursul Internațional de Canto Tiberiu Brediceanu, Edița a II-a – 2019”.
Organizatorii pun la dispoziția concurenților spații de cazare, la un preț modic (30 de lei/noapte), la Clubul Copiilor din Lugoj, str. Comuna din Paris, nr. 5.

Copiile scanate ale partiturilor din repertoriul de concurs se vor trimite la adresa: c.tufan.stan@gmail.com

Ca și anul trecut, concursul se va desfășura în două etape, cu acompaniament pianistic. Etapa I, eliminatorie va avea loc vineri, 10 mai, de la ora 16, în Studioul de Concerte ”Elisabeta Toth” al Școlii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu”.

Concurenții vor prezenta, la li­beră alegere, un lied și o arie de operă. Etapa a II-a (finala) este programată sâmbătă, 11 mai, de la ora 11, în Studioul de Concerte ”Elisabeta Toth” al Școlii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu”.

Finaliștii vor prezenta o arie de operă și un cântec de Tiberiu Brediceanu – la alegerea juriului – din repertoriul de concurs. Membrii juriului vor transmite concurenților calificați, după etapa I, numele pieselor alese. Festivitatea de premiere și Gala Laureatilor au loc duminică, 12 mai, pe scena Teatrului Munici­pal ”Traian Grozăvescu”, de la ora 17.

Concurenții se pot prezenta cu propriii lor pianiști-acompaniatori, sau pot apela la corepetitorii oficiali ai concursului, prof. univ. dr. Crimhilda Cristescu, de la Universitatea Națională de Muzică București și prof. Andreea – Evelin Roman, Liceul de Artă ”Ion Vidu” din Ti­mi­șoara.

Juriul va fi alcătuit din per­sonalități ale artei interpretative și pedagogice: prof. univ. Georgeta Stoleriu, de la Universitatea Natională de Muzică București, Dr. Aura Twarowska, mezzo­so­prană și prof. univ. dr. Mihai Cosma – Universitatea Națională de Muzică București.

Ordinea de prezentare în concurs va fi stabilită, prin tra­ge­re la sorți, vineri, 10 mai 2019. Se vor acorda Marele Premiu (1.500 €) și Trofeul ”Tiberiu Brediceanu”, premiile I, II, III, mențiuni, premii speciale și diplome de participare.

Din comitetul de organizare fac parte prof. dr. Constantin Stan, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, coordonatorul concursului și secretarul juriului, dr. Aura Twarowska, director artistic, Liliana Bidiviu, directoarea Școlii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu” Lugoj, Tudor Trăilă, directorul Casei de Cultură a Municipiului, Simion Todorescu, președintele Asociației Culturale ”Elocvența” Lugoj, prof. univ. dr. Ramona Popovici, ec. Constantin Ilie, Henrieta Szabo, directoarea Bi­blio­tecii Municipale, Gabriela Hlușcu, Adriana Weimer, Gheor­ghe Oniga și Niculina Drăghici – secretara concursului.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE