- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Concurs judeţean de chimie la colegiu „Brediceanu” din Lugoj

Mondial [1]

chimieLa an aniversar, după concursul celor pasionaţi de matematică, la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” a venit şi rândul chimiştilor. Sâmbătă, 3 noiembrie, se va desfăşura ediţia a IV-a a concursului Memorial „Octavian Larionescu”.

chimie

La an aniversar, după concursul celor pasionaţi de matematică, la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” a venit şi rândul chimiştilor. Sâmbătă, 3 noiembrie, se va desfăşura ediţia a IV-a a concursului Memorial „Octavian Larionescu”.

Denumirea concursului reprezintă un omagiu al dascălilor de chimie din Lugoj pentru un profesor deosebit, Octavian Larionescu, care a predat la cele două licee teoretice, Colegiile „Brediceanu” şi „Haşdeu” în perioada 1952-1973.

Competiţia este destinată elevilor din clasele VII-XII şi este organizată de profesorii care fac parte din Cercul de chimie Lugoj şi zonă (Făget, Buziaş, Nădrag), în parteneriat cu Asociaţia „ProfChim” Lugoj-zonă, Consiliul Judeţean Timiş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

Acesta se desfăşoară anual, în luna noiembrie, începând cu anul şcolar 2009-2010. Primele două ediţii au avut un caracter zonal, iar din anul şcolar 2011-2012 a devenit concurs judeţean. Interesul elevilor şi al profesorilor faţă de acest concurs a crescut de la an la an, la prima ediţie participarea fiind de 73 elevi, la ediţia a II-a, 111, şi la cea de a III-a ediţie, 231.

„Concursul este susţinut financiar, preponderent, de profesorii de chimie din Lugoj şi zonă. Adresăm, pe această cale, rugămintea de a fi sprijiniţi, prin contribuţii financiare sau materiale, de toţi cei care apreciază munca, spiritul competitiv şi promovarea valorilor, pentru acordarea de premii elevilor merituoşi, în contul deschis la BCR Lugoj, nr. RO68RNCB0553119014230001, sau la sediul asociaţiei „ProfChim” Lugoj-zonă, Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” Lugoj, cabinetul de chimie”, a declarat prof Maria Vîlcu-Micu, responsabil Cerc Pedagogic al profesorilor de chimie din Lugoj şi zonă.

În favoarea continuităţii acestui eveniment pot fi subliniate multiple argumente: premiile obţinute de elevii din Lugoj şi zonă la concursurile de chimie judeţene, zonale, naţionale şi internaţionale; numărul mare de absolvenţi care îşi aleg ca drum în viaţă, medicina, farmacia şi chimia, includerea profesorilor de chimie din Lugoj şi din zonă în comisiile centrale ale concursurilor naţionale; educarea tinerilor pentru a învăţa pe tot parcursul vieţii.