Ultima oră

Concluzia independenţilor: Societatea “Meridian 22” e ţinută în viaţă pe banii lugojenilor

MondialDezbaterea privind modificarea tarifelor „Meridian 22” la serviciul public de alimentare cu apă potabilă şi canalizare – epurare a fost, aşa cum era de aşteptat, subiectul principal al conferinţei de presă a consilierilor independenţi Liviu Brînduşoni şi Marius Martinescu.

„Dezbaterea publică solicitată conform legii de Asociaţia Spirit Bănăţean a scos la iveală o serie de adevăruri pe care conducerea societăţii Meridian 22 şi edilul şef au evitat de-a lungul anului să le facă publice, pentru ca lugojenii să nu cunoască situaţia reală şi să susţină în continuare supravieţuirea societăţii de apă-canal a municipiului, care, aşa cum veţi vedea, se află aproape de faliment”, a declarat în deschidere consilierul independent Liviu Brînduşoni.

Conform datelor prezentate de conducerea „Meridian 22”, pierderile se situează la aproximativ 57% din volumul total de apă livrat către persoanele fizice şi juridice din Lugoj. Dacă la această valoare se mai adaugă şi cei 27% pentru serviciile plătite obligatoriu de către populaţie referitor la apa meteorică, ar rezulta un total de aproape 85%. În aceste condiţii, tarifele pentru serviciul de apă-canal-epurare prestat de Meridian 22 ar fi acoperite doar în proporţie de 14%.

Brînduşoni: „mai mulţi bani, pentru servicii la fel de proaste”

Liviu Brânduşoni spune că Meridianul este o societate cu mari probleme, care nu-şi poate acoperi nici pierderile.

„Reprezentanţii Meridian 22 susţin că pierderile nu sunt plătite de lugojenii, deoarece aceştia plătesc, conform apometrelor, doar ce consumă şi că pierderile revin societăţii Meridian. Dar o societate care nu îşi acoperă nici jumătate din costurile pe care are, nu îşi poate permite să acopere nici pierderile. Deci cineva le suportă. Din punctul meu de vedere, aceste pierderi sunt acoperite cu bani de la bugetul local, care se regăsesc în plata altor servicii, cum ar fi transportul în comun aşa zis gratuit. O altă variantă de acoperire este această majorare a preţurilor pentru consumatori. Mai mulţi bani, pentru servicii la fel de proaste”, a punctat Brînduşoni.

Martinescu: „zero lei cheltuieli pentru dezvoltare”

Consilierul Marius Martinescu a precizat din capul locului că societatea „Meridian 22” are prevăzute zero lei cheltuieli pentru dezvoltare: „ei nu se gândesc la dezvoltarea societăţii, ci la subzistenţă”.

Martinescu a făcut următorul calcul: „600.000 de lei sunt plătiţi de toţi lugojenii pentru transportul aşa zis gratuit. La această sumă se adaugă alţi 395.000 lei din taxele pe apa meteorică, o sumă colosală pentru Lugoj. Adică noi toţi subvenţionăm cu un milion de lei anual activităţile Meridian!”

Fostul primar a mai spus că, în luna decembrie 2016, directorii „Meridian” trebuiau să prezinte un raport care să cuprindă şi măsuri de modernizare a societăţii, care sunt prevăzute legal. Însă aceste rapoarte ale administratorilor nu au fost prezentate.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Concluzia independenţilor: Societatea “Meridian 22” e ţinută în viaţă pe banii lugojenilor

  1. Ion Dubinciuc // 13 ianuarie 2017 at 19:31 // Răspunde

    Baietii astia ,,independenti”sigur vor sa vanda Meridianu .Sa vezi ce comisioane viseaza baietii independenti ,Experienta in comisioane a fost delung exersata in trecut la vanzarea aproape a tot ce a avut orasul .Cat de prostii ne crezi Martinescu ? Esti penibil daca tu crezi ca lumea uita ,

  2. Citim : „” Reprezentanţii Meridian 22 susţin că pierderile nu sunt plătite de lugojenii, deoarece aceştia plătesc, conform apometrelor, doar ce consumă şi că pierderile revin societăţii Meridian.”” Treaba e mai mult decat evidenta : noi platim apa/canal suficient de mult /m cub incat sa la acoperim pierderile . Ar trebui vazut EXACT CAT costa un metru cub de apa , nu cat zic directorii . Si ca mi-am adus aminte : Meridianul cumpara uleiul tot de la Badina sau il ia de tot de la Gruber ( a se citi „omu’ primarului” ) ??

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE