- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Concert de folk la Space Bowling

Concert-Space-bowlingUn interesant concert de muzică folk, acorduri flamenco şi din muzica tradiţională a popoarelor va avea loc la clubul Space bowling din Lugoj, care a început să invite din ce în ce mai des artişti şi muzicieni pentru seri de concert.

Concert-Space-bowling

Un interesant concert de muzică folk, acorduri flamenco şi din muzica tradiţională a popoarelor va avea loc la clubul Space bowling din Lugoj, care a început să invite din ce în ce mai des artişti şi muzicieni pentru seri de concert.

Spectacolul va avea loc joi, 20 decembrie, de la ora 20, iar intrarea este 15 lei. Cantautorul lugojean Vasile Gondoci, organizatorul seratei muzicale, alături de amfitrionii de la „Space bowling”, i-a invitat din nou la Lugoj pe folkiştii Ovidiu Scridon şi Silvan Stâncel.

Silvan Stăncel, de loc din Alba Iulia, este un maestru al chitarei clasice şi un pasionat de muzica flamenco. A susţinut multe concerte în ţară dar şi peste hotare, unde cea mai aplaudată apariţie a avut-o în 2008 la Paris, pe scena Festivalului Internaţional de Muzică „Migrasion”.

A fost onorat cu numeroase premii muzicale. Mureşeanul Ovidiu Scridon este un nonconformist, iar biografia sa reflectă din plin acest lucru: a fost paraşutist sportiv, are la activ un volum de poezie şi pregăteşte o nouă carte, de note de călătorie. Are la activ un master în management la Universitatea „Penn State” din Pennsylvania – SUA. A lucrat ani buni în media: cinci ani a fost coordonator de antenă la Radio Total, alţi trei ani în Trustul MediaPro, după care au urmat alţi cinci ani ca şi coodonator trafic publicitate la Trustul Realitatea – Caţavencu.

Prima apariţie discografică este albumul „Într-o zi”, apărut în 1996. Din 2007 a revenit în forţă pe scenă, activitatea muzicală fiind împărţită între dragostea pentru chitară şi muzicuţă. Cei doi se află pentru a doua oară la lugoj, după concertul susţinut în toamnă la „Taifasuri”.