- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Groapa de gunoi, urmărită atent. Garda de Mediu a „descins” astăzi la Lugoj

Mondial [1]

groapa de gunoiGarda de Mediu a efectuat astăzi un control la Lugoj pentru a verifica modul în care Salprestul respectă procedurile pentru închiderea gropii de gunoi. 

groapa de gunoiGarda de Mediu a efectuat astãzi un control la Lugoj pentru a verifica modul în care Salprestul respectã procedurile pentru închiderea gropii de gunoi.

Unul din obiectivele sistemului integrat de management al deşeurilor din judeţul Timiş vizează închiderea gropii de gunoi de la Lugoj. Având în vedere şi incendiile de la groapa de gunoi, comisarii Gărzii de Mediu Timiş, urmăresc foarte atent modul în care se respectă procedurile de închidere a gropii.

Astfel, comisarii Gărzii de Mediu au „descins” la Lugoj pentru a verifica dacă Salprestul a obţinut sau este pe cale să obţină avizul de mediu în care sunt specificaţi paşii ce trebuie urmaţi pentru închiderea gropii. „Salprestul avea obligaţia să obţină de la Agenţia de Protecţia Mediului avizul pentru stabilirea obligaţiilor de mediu la închidere, prin care Agenţia de Mediu stabileşte, printre altele, şi ce se întâmplă cu forajele de apă de control în perimetrul respectiv”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Timiş, Marian Eperieş.

Potrivit lui Eperieş, după ce Salprestul obţine avizul de mediu, problema este pasată Consiliului Judeţean, care va organiza licitaţia pentru a desemna firma care se ocupă de închiderea gropii de gunoi. „Operatorul care a depozitat deşeurile acolo trebuie să obţină avizul pentru stabilirea obligaţiilor la închidere. După aceea Salprestul va preda documentaţia şi amplasamentul efectiv Consiliului Judeţean, care se va ocupa de închidere”, a mai precizat Marian Eperieş.

Şeful Gărzii de Mediu a mai declarat că verificările de astăzi vizează şi modul de gestionare a deşeurilor depozitate temporar, lângă depozitul vechi. „Verificăm dacă acestea au fost colectate şi duse spre Ghizela. Sunt măsuri dispuse de Comisariatul Regional în urmă cu mai bine de un an”, a mai spus Marian Eperieş.