"> Combinată de muzică şi pictură, la English Pub – Redesteptarea

Combinată de muzică şi pictură, la English Pub

 Combinată de muzică şi pictură, la English Pub

Clubul de artă de la English Pub vă oferă o nouă seară con­sacrată picturii, dar şi mu­zicii.

Protagonişti vor fi de a­ceastă dată tânărul pictor că­ră­şean Matiaş Rafael şi chitaristul Paul Tudora.

Expoziţia de pictură a artistului vizual Ma­tiaş Rafael, intitulată ”Ex­plo­rări în imaginarul abstract” va fi vernisată în seara de joi, 3 mai, de la ora 19.

Despre pic­tor şi opera sa vor vorbi în deschidere sculptorul Ma­rius Bacriu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Lugoj şi pictorul Sorin Nicodim. At­mosfera va fi întregită de re­ci­talul de chitară clasică susţinut de lugojeanul Paul Tu­dora.

”Am ales ca expoziția să se numească astfel, deoarece, ca și un explorator ce caută, des­coperă și studiază spații necunoscute, așa și eu am în­cercat să navighez prin a­cest imaginar infinit”, spunea Matiaş Rafael, cu ocazia vernisajului similar de la Galeria ”Helios” din Timişoara.

Ma­tiaş Rafael aparţine ge­ne­raţiei tinere a artiştilor plastici din Banat. Este absolvent al Liceului de Arte din Reşiţa şi al Facultăţii de Arte din Ti­mi­şoara, promoţia 2005. A de­butat expoziţional la Biblio­teca franceză din Reşiţa.

Are la activ numeroase expoziţii la Galeria ”Helios” din Ti­mi­şoa­ra, Muzeul Banatului Montan din Reşiţa, Galeria ”Man­sar­de” Timi­şoa­ra, Muzeul de Artă din Ti­mi­şoara, Galeria ”Cal­pe” – Arad, Muzeul ”Cur­tea Domnească” din Târ­go­vişte, Galeria ”Da­na” din Iaşi, Galeria ”Forma” din Deva etc. Peste hotare, a ex­pus în Un­garia – la Buda­pesta, Sze­ged, Csongrad, în Grecia – la Thassos, şi în Bul­garia – la Stara Zagora. Ma­tiaş Rafael este membru al Uniunii Ar­tiştilor Plastici din România.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: