- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Comando! Salprest-ul a constituit o grupă de şoc care luptă cu zăpada zi şi noapte

Mondial [1]Zăpada şi frigul accentuat din această perioadă le-au dat mari bătăi de cap celor responsabili cu întreţinerea arterelor din municipiul Lugoj.

Pentru prima dată în ultimii ani, Salprest-ul, societatea de salubritate a oraşului, care are responsabilitatea de a menţine circulabile atât principalele căi de acces în şi din municipiu, cât şi străzile din cartierele lugojene, a constituit o grupă permanentă de deszăpezire formată din şase oameni, care în aceste zile funcţionează non-stop, având un spaţiu special amenajat de odihnă în sediul instituţiei, tocmai pentru a fi operativi zi şi noapte.

Cele şase utilaje speciale lucrează la capacitate maximă pentru a degaja tonele de zăpadă de pe carosabil.

“Acţionăm continuu pentru îndepărtarea zăpezii, cu toate mijloacele şi personalul din dotare. Avem o grupă care efectiv doarme în sediul Salprest, pentru a fi la îndemână atunci când apar momente critice. Există doi mecanici care sunt programaţi la permanenţă şi intervin pentru întreţinerea utilajelor, precum şi personal de la gunoi, pentru a îndepărta manual zăpada acolo unde nu pot interveni maşinile. Colaborăm bine cu Primăria, care are un grafic al străzilor şi o programare pe zile cu angajaţii care răspund de deszăpezire, iar Poliţia ne informează despre zonele unde este cazul să mai intervenim dacă nu s-a topit zăpada. Faţă de anii trecuţi intervenţiile sunt mult mai numeroase, la fel şi cantităţile de sare, nisip şi clorură de magneziu. Spre exemplu, iarna trecută am avut doar două intervenţii cu materialul pe care îl aveam pe stoc, iar acum doi ani nu a fost necesară nici o intervenţie”, a declarat Mircea Ghera, managerul Salprest Lugoj.

Până în prezent, pe principalele drumuri, de la sensul giratoriu din Coşteiu, pasarela de pe strada Făgetului până la sensul giratoriu de la ieşirea spre Caransebeş precum şi în interiorul municipiului a fost împrăştiată jumătate din cantitatea de material antiderapant achiziţionată pentru această iarnă, adică 20 tone de sare, 30 tone de nisip şi 3 tone de clorură de magneziu.

Potrivit înţelegerii cu furnizorii de material, stocul poate fi refăcut în orice moment, dacă zăpada persistă în următoarea perioadă de timp.