"> Colegiul Tehnic "Valeriu Braniște" este Școală Europeană! Instituția este singura din județ care a obținut acest titlu | Redesteptarea

Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” este Școală Europeană! Instituția este singura din județ care a obținut acest titlu

 Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” este Școală Europeană! Instituția este singura din județ care a obținut acest titlu

Anul acesta, la Ministerul Educaţiei Naţionale, au fost depuse 112 cereri ale unităților de învățământ din întreaga țară pentru obținerea certificatului de ”Școală Europeană”.

Dintre acestea, 61 au primit râvnitul titlu, iar din județul Timiș, Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” a fost cel care a obținut prestigiosul certificat care îi conferă recunoaștere în cadrul comunităților educaționale.

”Credem că acest certificat reprezintă o recunoaștere a muncii tuturor celor care sunt direct conectați la ce se întâmplă în școala noastră. Este un efort colectiv, răsplătit prin această certificare. Nu este deloc ușor să te ocupi, la liceu tehnologic, de diverse aspecte ale formării elevului: ca meseriaș, ca cetățean, ca individ. Activitățile noastre acoperă numeroase laturi ale dezvoltării copiilor din școală. Proiectele europene derulate, care nu sunt puține și nu sunt ușor de gestionat, mai ales când școala noastră este coordonatorul la nivel internațional, confirmă că drumul pe care mergem este unul bun, unul ce aduce câștiguri tuturor. Adevărul este că această școală reușește să își ocupe propriul loc, să își asume propriul statut. Încă o data, încurajăm părinții și elevii să aibă încredere în noi, în ceea ce facem în școală și în afară școlii. Învățământul profesional și tehnic lugojean a câștigat, din nou! Poate că nu suntem buni la anumite lucruri, dar, cu siguranță, suntem buni la multe alte lucruri, de impact pentru elevi, pentru profesori, pentru comunitate. Școala se dovedește a avea o deschidere europeană, iar acest certificat confirmă acest lucru! Este clar, după acest moment al euforiei recunoașterii, ne rămâne să o luăm de la capăt. Această este o poveste fără sfârșit și ea presupune muncă neîncetată. Brăniștenilor nu le este frică de muncă, pentru că, nu-i așa, da, și noi putem! Mulțumim tuturor celor care sunt legați de Colegiul Tehnic Valeriu Braniște, într-un fel, acest certificat le este acordat și dumnealor”, a precizat Cosmin Gheorghe, director al Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște”.

Odată obţinut, certificatul ”Şcoală europeană” este valabil trei ani, iar după această perioadă instituţia trebuie să concureze din nou pentru a reintra în posesia sa.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *