Ultima oră

Colegiile Brediceanu şi Branişte, directori noi din toamnă

MondialMai multe instituții de învățământ din Lugoj vor avea o conducere nouă, după ce vechii di­rec­tori s-au retras din funcție din diverse cauze.

Noua direcțiune a Cole­giu­lui Național ”Coriolan Bre­di­ceanu” va fi compusă din prof. Aurelian Sima, fost in­spector general școlar al jud. Timiș și apoi inspector adjunct, ca director, alături de prof. Sebastian Gheor­ghi­ță, fostul director în pe­ri­oa­da 2012 – 2016 al Școlii Gim­naziale nr. 4 din Lugoj, ca director adjunct. Cei doi se cunosc foarte bine. Am­bii sunt profesori de ma­te­ma­tică și au fost colegi la U­niversitatea de Vest din Ti­m­ișoara, cu o diferență de un an. Profesorul Gheor­ghi­ță a absolvit în 1998, iar pro­fesorul Sima, în 1999. Noua echipă de conducere va fi instalată în urma pen­sio­nării profesorului Gheor­ghe Bancu, director al Co­le­giului lugojean în anul șco­lar 2015-2016.

”De la 1 septembrie, sunt tânăr pensionar cu acte în regulă. Experiența a­ces­tui an a fost una foarte bună. Cunosc bine atât școala, cât și colegii. Constituie un grup foarte valoros care, da­că e bine coordonat, va obține rezultate deosebite. Noua echipă, prin tinerețe și entuziasm, are potențialul de a stimula elevii și de a păstra tradiția unor rezultate școlare foarte bune”, ne-a de­clarat profesorul Gheor­ghe Bancu, care a predat timp de 35 de ani la unitatea fa­nion a învățământului li­ceal din Lugoj.

Profesorul Gheorghe Bancu a absolvit Universitatea în anul 1975. Prin repartiție guverna­men­ta­lă, a predat primii cinci ani din cariera didactică la Bușteni. A ocupat postul de profesor la ”Brediceanu” prin concurs în anul 1981 și de atunci a predat mereu la acest liceu.

În noul an școlar, în Ti­miș au fost schimbați, în­ce­pând cu data de 1 sep­tem­brie, 19 directori plini și 12 adjuncți, în total 31 de cadre de conducere.

Sunt patru instituții de în­vățământ pentru care, din motive întemeiate, bazate pe o analiză clară, Inspec­to­rul Școlar General a propus Con­siliului de Ad­mi­nis­tra­ție emiterea avizului pentru nu­mirea în funcții de con­du­cere a unor noi condu­că­tori de instituții.

Profesorul Cosmin Gheorghe revine în funcția de director la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”

Este și cazul Colegiului Teh­nic ”Valeriu Braniște” Lu­goj. Aici, numele noului di­rector este Cosmin Gheor­ghe, profesor care a con­dus instituția de învă­ță­mânt până în urmă cu trei ani. Sub conducerea sa, Gru­pul Școlar Valeriu Bra­niște a devenit singurul Co­le­giu Tehnic din estul ju­de­țu­lui, a dobândit Titlul de Școală Europeană și a rulat proiecte europene care face să pălească de invidie orice liceu din România. Două dintre acestea, în valoare de 312.000 euro și 234.000 euro, au fost cele mai mari din România la data lansării lor. Alte trei proiecte eu­ro­pe­ne au avut și ele valori considerabile, de 100.000 euro, 90.000 euro, respectiv 60.000 euro.

O veste bună pentru Lugoj: Ciprian Blaj, inspector de proiecte și programe europene la ISJ Timiș

Există și un caz într-o uni­ta­te de învățământ unde, anul trecut, din motive personale ce impuneau retragerea tem­po­rară, directorul a op­tat pentru a nu-și continua ac­tivitatea, solicitând, pen­tru anul școlar viitor, re­ve­ni­rea pe funcție. Aici este vor­ba de directorul de la Școa­la Gimnazială de Mu­zi­că ”Filaret Barbu” Lugoj, profesor Petru Madroane.
În fine, o veste ex­ce­len­tă pentru municipiul Lugoj: profesorul Ciprian Blaj de la Colegiul Tehnic Valeriu Bra­niște este noul inspector de proiecte și programe eu­ro­pene în cadrul In­spec­to­ra­tu­lui Școlar Județean Timiș.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE