Ultima oră

Claudiu Buciu avertizează: non-combatul opoziţiei va aduce „un scor devastator în favoarea PSD” la alegerile locale

Candidatul independent Claudiu Buciu a susţinut ultima sa conferinţă de presă înainte de startul oficial al campaniei electorale din 5 mai.

El a anunţat că a renunţat să mai concureze pentru Consiliul local, deşi avea peste 900 de semnături adunate de la simpatizanţii care i-au acordat susţinere pentru postul de consilier municipal independent. Candidatul independent spune că decizia a fost luată pe baza unor calcule făcute la rece.

„Ne putem aştepta la un scor devastator în favoarea PSD Lugoj, care ar putea introduce în viitorul Consiliu local chiar şi 13 membri”

Buciu a avertizat că dacă independenţii şi partidele nu-şi schimbă strategia de abordare a campaniei, PSD „va defila” la viitoarele alegeri, estimând că social – democraţii vor plasa 12 – 13 oameni în Consiliul local.

„Am renunţat la această candidatură pentru că, în ultima perioadă, am realizat cu tristeţe faptul că ne îndreptăm spre un scrutin electoral în care PSD-ul va defila dacă partidele care vor să acceadă în Consiliul local şi candidaţii independenţi nu-şi schimbă strategia şi rămân la aceeaşi atitudine tăcută faţă de administraţia Boldea şi aici mă refer în special la PNL, care face un non-combat total, făţiş, vizavi de candidatura lui Boldea şi a PSD-ului. Suntem, după părerea mea, în pericol pentru că eu estimez că vor intra 12-13 consilieri PSD în Consiliul local la următoarele alegeri. Oricâte voturi aş fi avut, prefer ca ele să se îndrepte spre alţi candidaţi şi alte formaţiuni politice, astfel încât acestea să poată să intre în Consiliu. Dacă PSD intră cu 12-13 consilieri, mai intră PNL şi doar atât! Dacă sunt mai multe voturi care merg spr alţi candidaţi sau partide, poate au şansa să intre cu un consilier sau doi şi să mai prindă eventual unul la redistribuire, ceea ce ar echilibra balanţa în Consliul local”.

”Lugojenii să vină la vot şi să voteze contra PSD”

El a făcut apel la toţi lugojenii „să vină la vot şi să voteze împotriva PSD, cu cine cred dânşii de cuviinţă”.

Alternativa, în opinia lui Claudiu Buciu, este pericolul „ca această dominaţie nocivă a lui Boldea şi a PSD-ului să se transforme într-una fatală Lugojului. Astăzi, toate instituţiile publice sunt conduse de membri PSD sau de prieteni ai primarului Boldea, în acest mod controlând toţi banii publici”.

Fără a face socoteli în locul partidelor politice din oraş, Claudiu Buciu a amintit un detaliu tehnic.

În contextul actual, la secţiile de votare vor fi doar reprezentanţi de la „partide subordonate direct sau indirect lui Boldea (PSD, UDMR, UNPR si ALDE)”, plus PNL, aşa că „ne putem aştepta la un scor devastator în favoarea PSD Lugoj, care ar putea introduce in viitorul consiliul local chiar si 13 membri”.

„Lista liberalilor e cea mai slabă de când există PNL la Lugoj”

Despre lista PNL Lugoj, Buciu nu poate spune decât ca este „cea mai slabă de când există PNL la Lugoj, de parcă ar fi fost făcută de Boldea. În PNL Lugoj chiar există oameni care meritau să fie pe listă sau care meritau să fie pe alte poziţii decât cele umilitoare pe care i-a aşezat domnul preşedinte. Iar, Ioan Ambruş ca şi candidat pentru postul de primar, nu va face decât ceea ce ştie dânsul cel mai bine, să piardă. Este cel puțin ciudat să candidezi din nou când ai pierdut de x ori. Prin asta dai dovadă de lipsă de respect faţă de propriul electorat. Până şi PSD-ul este mai matur politic, atunci când un candidat pierde, îl schimbă automat”.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

4 Comentarii on Claudiu Buciu avertizează: non-combatul opoziţiei va aduce „un scor devastator în favoarea PSD” la alegerile locale

  1. Buciu ciuciu are nu doar ziar personal dar si un iexpert historic, probabil platit sa-i scrie scurta si jalnica lui istorie, asa ca un bun „exponat” de arta ce ieste, daca iese primar nu mai tre sa-l angajeze pe iexpertu ca deja l-a bagat strategic la primarie prin pilele pe care le mai are, munca la investitii se lasa cu pretenii durabile… si ieficiente

  2. Un măscărici acest Buciu. Nu cred ca ia 200 de voturi! I-a batjocorit pe toți lugojenii care au făcut ceva pentru acest oraș!

  3. Doamne ferește! Vom avea parte numai de „flagrante” în loc de proiecte administrative…

  4. eu unul sincer ma minunez ce fel de personaje apar mai nou si vor sa candideze pt funcția de primar , in ultimele saptamâni nu am vazut decât acuze si atacuri din partea acestui domn către primarul Boldea către fostul Martinescu , către PNL , către PSD , nu am vazut nici un proiect concret nici o idee sustenabila si benefică pentru noi cetățenii acestui oras , nimic care sa il recomande sa fie primar. si sincer am observat ceva si mai îngrijorător mai ales venit din partea unui tanar , faptul ca acest domn Buciu își folosește fara nici un fel de scrupule ziarul personal pentru a denigra si ataca ceilalți candidați , parca presa ar trebui sa fie libera si nu aservita politic , nu crezi domnule Buciu ? si ma întreb oare daca acum își folosește ziarul personal fara scrupule oare cum ar folosi doar in interesul propriu resursele si angajații primarieii in cazul in care ar iesi primar …

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE