Ultima oră

Clătite de varză

Ingrediente

  • 250 gr varză albă (tăiată fideluță fină)
  • 1 morcov mic z 3 fire ceapă verde
  • 5-6 fire pătrunjel z 3 ouă
  • 40 gr făină albă (1 lingură cu vârf)
  • sare z ulei (pentru uns tigaia)

 Varianta simplă

  • 2 fire mărar
  • ardei iute roșu (sau fulgi de chili; opțional)
  • piper negru măcinat
  • Varianta în stil japonez
  • 1 linguriță sos de soia
  • 1/2 linguriță ulei de susan
  • 1/4 linguriță dashi instant

 

Bucăți: 12

 

Varza se taie fideluță cât mai fină. Tăiați doar partea de frunze din varză, evitați părțile tari ale cotorului.

Pentru această rețetă este suficientă 1/2 varză mică.

Se dă morcovul pe răzătoarea mică.

Se presară varza cu 1 linguriță sare și se frământă până se înmoaie bine de tot (va scădea volumul verzei la jumătate și vă veți simți mâinile umede). Adăugați ceapă tocată rondele și pătrunjelul tocat fin.

Dacă mergeți pe varianta simplă, adăugați acum mărarul și ardeiul iute tocat fin și râșniți puțin piper negru. Separat bateți bine ouăle și adăugați făină.

Amestecați până nu se mai văd cocoloașe. Dacă mergeți pe varianta japoneză, adăugați în ouă sosul de soia, uleiul de susan și dashi (dizolvat înainte în 1 lingură apă fierbinte).

Omogenizați. Adăugați varza în amestecul de ouă și amestecați foarte bine. Încinge­ți foarte bine o tigaie largă.

Ungeți-o cu ulei (ca la clătitele clasice).

Dați focul aproape la mic. Luați câte o lingură cu vârf din amestecul de varză și puneți-l în tigaie. Cu dosul lingurii nivelați movilița sub formă de clătită plată.

Aveți grijă la „vârfurile” de varză care ies pe margine, tragețile înăuntru, au tendința să se ardă.

Faceți câte 3-4 clătite pe tură, fără a le înghesui.

Prăjiți clătitele în jur de 4 minute pe prima parte și 3 minute pe a doua. După fiecare tură, ungeți din nou tigaia.

Înainte de fiecare tură, amestecați compoziția de clătite, oul are tendința să se adune la fund.

Dacă clătitele se rumenesc prea repede sau se înegresc în loc să se rumenească frumos e semn că focul e prea puternic, doar dați focul la mai mic, varza și ceapa verde sunt dulci când se prăjesc, așa că e bine să dregeți aluatul de sare pe parcurs; de aceea întotdeauna prăjesc doar 1 clătită de test la început, o gust și apoi dreg compoziția de sare.

Clătitele sunt bune calde sau la temperatura camerei. Le așezați pe farfurie cu prima parte prăjită în sus (sunt mai arătoase pe acea parte).

Se pot servi cu smântână/iaurt (pentru varianta simplă) sau cu maioneză aromată cu wasabi (pentru varianta japoneză).

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE