Ultima oră

Ciuperci umplute cu sos de usturoi

MondialIngrediente (4 porții)

Pentru sosul de usturoi:

  • 1 cățel mic de usturoi
  • 2 linguri lapte de soia
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri iaurt de soia
  • 1 linguriță muștar vegan
  • puțin suc de lămâie
  • sare, piper proaspăt măcinat

Pentru ciupercile umplute:

  • 16 ciuperci mari Champignon brune și albe
  • 1 zucchini mic
  • 40 g roșii uscate, marinate în ulei
  • 1 cățel de usturoi
  • 100 g cremă vegană
  • 2 linguri ierburi tăiate (de ex. cimbru, rozmarin, oregano)
  • boia de ardei
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • 80 g brânză vegană, rasă

Preparare

Se curăță și se zdrobește usturoiul, se obține un piure împreună cu laptele de soia. Uleiul se adaugă turnând câte un pic. Sosul de usturoi se amestecă cu iaurtul și se adaugă muștar, suc de lămâie, sare și piper după gust.

Se curăță ciupercile, se scoate piciorușul și se sărează ciupercile în interior. Se spală și se curăță zucchini, se taie cubulețe împreună cu roșiile și piciorușele ciupercilor. Se curăță și se zdrobește usturoiul peste acestea.

Zucchini, cubulețele de ciuperci, roșiile și usturoiul se amestecă cu crema și ierburile și se condimentează cu boia, sare și piper. Pălăriile ciupercilor se umplu cu acest amestec, se pun pe un platou de grătar, se presară cu brânză și se prepară pe grătarul încins în prealabil. Ciupercile se servesc cu sosul de usturoi.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE