Ultima oră

Cinematograful lugojean, pe plus după niciun an de la inaugurare

foto: arhivă redesteptarea.ro

MondialDe la mult-aşteptata inaugurare din 9 aprilie anul trecut, la Cinema „Bela Lugosi” se trage bilanţul primelor trei trimestre de activitate.

Un bilanţ pozitiv – spune ec. Sorin Cârstoiu, administrator al Cinematografului “Bela Lugosi”.

În cele nouă luni de activitate au avut loc 672 de spec­ta­co­le şi au fost vândute 25.076 de bilete.

În intervalul a­min­tit, din totalul de 47.232 locuri, au fost plătite 25.076, ceea ce înseamnă un procent de utilizare a să­lilor de 53%.

Încasările a­nu­lui 2015 au fost de 244.317,5 lei. Reamintim că Ci­nema „Bela Lugosi” dis­pu­ne de două săli de pro­iec­ţie, cea „roşie” şi cea „al­bas­tră”, cu 81, respectiv 57 de locuri.

“Insurgent”, cap de afiş la încasări

Cel mai de succes film la Lu­goj a fost SF-ul de a­ven­tură „Insurgent”, o pro­duc­ţie a anului 2015. El a de­ţi­nut recordul de încasări cu 14.010 lei, din 16 re­pre­zen­ta­ţii.

La mică distanţă s-a si­tuat un film de acelaşi gen, şi anume „Mad Max – Dru­mul furiei”. Alte filme bine apreciate la Lugoj au fost, în ordine: „Jupiter Ascen­ding”, pelicula de desene a­ni­mate „Minionii”, „San An­dreas” şi „Jurassic World” – în general filme de acţiune în format 3D.

Alte categorii de succes au fost filmele de desene animate în format 3D pentru copii şi comediile.

„Am avut şi câteva fil­me româneşti de bună ca­li­tate, dar acestea nu s-au bucurat de succesul scontat la public. Aş aminti aici bi­ne­cunoscutul Aferim, apoi filmul Cel ales, o frumoasă poveste de dragoste şi Lu­mea e a mea. Vom aduce şi Selfie 1, care a avut succes în ţară, urmat în primăvară de Selfie 2”, spune Sorin Cârstoiu.

Profilul general al spectatorilor lugojeni au fost tinerii şi mai ales elevii.
Administratorul Cinema „Bela Lugosi” precizează că „activitatea pe 2015 a fost cu plus, mai ales că noi plătim 40% din încasări dis­tribuitorilor, apoi achităm taxe către Consiliul Na­ţio­nal al Cinematografiei – CNC, Crucea Roşie, taxa de im­pozit local pentru spec­ta­cole etc. Asta în condiţiile în care preţurile biletelor sunt cele mai mici din judeţ – 15 lei la proiecţiile 3D şi 10 lei la 2D, cu reduceri pen­tru pensionari, copii, elevi, studenţi şi spectacole la matineu”.

Pe ecrane, block-busterele

Semnarea contractului cu “Forum Film”, unul dintre cei mai importanţi dis­tri­bui­tori naţionali din branşa ci­ne­­matografiei, va aduce în sfâr­şit şi la Lugoj singurele block-bustere care au lipsit cin­efililor lugojeni în 2015.

“Încă de anul trecut, avem încheiate contracte cu şapte mari distruibuitori de filme. Am demarat procedurile pen­tru încheierea încă unui contract pentru exploatare filme cu un mare distr­i­bui­tor naţional, Forum Film, cei care au difuzat Star Wars – Trezirea Forţei şi Agentul 007 – Spectre. Pentru că e­ram la final de an, aceste fil­me nu s-au putut difuza. În această lună sper că vom în­cheia contractul. Nu se a­nun­ţă impedimente deo­se­bi­te, doar procedurile du­rea­ză ceva mai mult. Odată contractul încheiat, vom difuza şi Star Wars – The Force Awakens, şi 007- Spec­­tre. Asta înseamnă că în noul an 2016 vom difuza toa­te block-busterele care rulează în România”, a declarat pentru “Redeş­tep­ta­rea” ec. Sorin Cârstoiu, ad­ministrator al Ci­ne­ma­to­grafului “Bela Lugosi”.

Cinema cu multiple întrebuinţări

În cele nouă luni de ac­ti­vi­tate, la Cinema „Bela Lu­gosi” s-au desfăşurat multe ac­tivitări „extra”, cum ar fi lan­sări de carte, conferinţe pe teme istorice, spectacole etc.

În holul cine­ma­to­gra­fu­lui, în perioada 7-8 de­cem­brie anul trecut au avut loc proiecţii ale unor docu­men­tare despre drumeţii şi viaţa pe munte, în cadrul acţiunii organizate de Clubul de Tu­rism „Concordia”.

De a­s­e­me­nea, au mai avut loc pro­iecţii în afara programului, pentru grupuri organizate de copii.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE