Ultima oră

Cinematograful 3D din Lugoj aşteaptă comisia de acreditare de la Bucureşti! Câte case de film au fost contactate de primărie pentru colaborare

Momentan, administraţia locală aşteaptă comisia care va veni la Lugoj săptămâna viitoare, comisie de la Consiliul Naţional al Cinematografiei abilitată să evalueze cele două săli

MondialLa aproape un an de la prima recepţie oficială a cinematografului din Lugoj, locaţia se pregăteşte cu adevărat de deschidere, dacă este să ne luăm după declaraţiile oficialilor din primăria oraşului. De această dată, se aşteaptă o comisie de la Bucureşti care să evalueze cele două săli şi restul dotărilor din cinema, vizită în urma căreia se va oferi o acreditare în funcţie de gradul de dotări ale locaţiei. În urma acestui control, primăria urmează să definitiveze discuţiile cu casele de distribuţie a filmelor.

Momentan, administraţia locală aşteaptă comisia care va veni la Lugoj săptămâna viitoare, comisie de la Consiliul Naţional al Cinematografiei abilitată să evalueze cele două săli, albastră de 60 de locuri şi roşie de 90 de locuri şi dotată cu tehnologie 3D. Din punct de vedere al documentelor, acestea au fost trimise deja la Bucureşti, primăria terminându-şi, din punct de vedere al actelor, datoriile în vederea deschiderii cât mai rapide a cinematografului.

„Această comisie va da exact calificativul pe care îl merită cinematograful. Suntem în tratative cu mai multe case de filme şi aşteptăm ofertele de la ei, pentru distribuirea filmelor. Aici trebuie să fim atenţi pentru că oferta trebuie să fie concretă. Vom propune colaborarea pentru că partea finală, contractul, se face prin consiliul local. În costul biletului se vor regăsi o serie de taxe care vor fi plătite pentru distribuitorii filmului. Sunt şapte case de filme cu care am discutat”, a declarat pentru Redeşteptarea Adrian Fărcăgeanu, viceprimarul Lugojului.

Cele mai cunoscute case de filme din România sunt Ro Image, Media Pro Distribution, Metropolis Film şi Clorofilm, acestea deţinând cele mai multe contracte de distribuţie cu cinematografele de pe teritoriul ţării. În ciuda insistenţelor jurnaliştilor Redeşteptarea, reprezentanţii primăriei nu au dorit să ofere câteva nume din cele şapte case de film cu care administraţia locală poartă discuţii.

Întrebat despre data inaugurării, viceprimarul oraşului a precizat că nu se poate promite o dată exactă la care cinematograful va fi deschis pentru lugojeni. Astfel, singura dată care rămâne până acum în picioare şi nu a fost infirmată este 21 mai, dată până la care, conform primarului Francisc Boldea, toate cele trei proiecte mari din oraş, cinematograful, bazinul acoperit şi ştrandul Lugojului vor fi accesibile pentru public.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

7 Comentarii on Cinematograful 3D din Lugoj aşteaptă comisia de acreditare de la Bucureşti! Câte case de film au fost contactate de primărie pentru colaborare

  1. Dupa ce ne-au visitat prietenii de la DNA mai aruncam niste praf in ochi in presa!Asta e politica minti apoi minti din nou…Degeaba avem un nou bazin,cinematograf etc. daca tinerii nu au un loc de munca degent,ma refer la cei cu studii superioare.

  2. Degeaba, dacă vom avea filme de duzină. Fără filme în premieră, cinematograful este inutile.

    • *inutil

      • cinematograful trebuie sa fie inutil, altfel nu poate intra in conservare si sa fie locul de intalnire si paranghelii al baietilor de la putere. la fel si strandul se va dovedi „nerentabil” si vor tine majorate si chefuri acolo doar cei cu relatii.

  3. 🙂 21 mai asteapta ,,,,, 2019 :)))

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE