Ultima oră

Chișcă de pui

Ingrediente Chisca de pui:

  • 1 pui întreg de 1,5 kg.
  • 200 grame orez cu bob rotund spălat și uscat
  • 500 grame ceapă
  • 1 linguriță de cimbru
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper
  • 40 ml. ulei
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se dezosează carnea de pui cu grijă, pieptul se scoate întreg apoi se scot și pulpele, se răzuiește și spatele etc. Ideea e să se obțina cât mai multă carne de pe oase, care nu se vor folosi. Se macină prin mașina de tocat carne 1/2 din pieptul de pui și toate celelalte bucățele.

1/2 de piept de pui se păstreaza întreg.

Se toacă fin toată ceapa. Într-o tigaie bine încinsă se adaugă uleiul și apoi pieptul de pui tăiat pe lungime în suvițe, care se căleste 4-5 minute.

Când pieptul începe să prindă culoare se scoate deoparte și se adaugă toată ceapa. Când ceapa se înmoaie se adaugă orezul și se călesc în continuare 4-5 minute. Se lasă să se răcorească și se adaugă toată carnea măcinată, verdeața tocată, sare, cimbru, piper și sare după gust. Se amestecă bine.

Compoziția se așează pe pielea de pui întinsă pe planul de lucru cu partea exterioara în jos. Deasupra umpluturii se pun bucățile de piept de pui tras la tigaie.

Se rulează chișca în pielea de pui nu foarte strâns, pentru a avea loc orezul să se umfle la fiert, și se coase cu grijă. Se așează într-o oală și se acoperă cu apă rece. Se pune pe foc și în momentul în care dă semne că începe să clocotească se reduce focul foarte mic, ca să fiarbă fără clocote.

Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță sau scobitoare. Se fierbe în total 1 oră și 1/2. Se scoate din apă cu mare grijă și se lasă să se răcească complet pe o suprafață plană.

Se scot atele și, după preferință, se poate rumeni puțin la tigaie înainte de servire.

Se servește rece sau călduță.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE