Ultima oră

Chifteluțe din pește

Peştele este o sursă excelentă de proteine şi acizi graşi Omega 3, care au proprietatea de a reduce nivelul de colesterol, menţin inima sănătoasă şi ajută chiar şi la prevenirea depresiei.

De asemenea, peştele este un sortiment de carne cu foarte puţine calorii dar delicios în aceeaşi măsură, şi este recomandat în special femeilor gravide, datorită conţinutului crescut de vitamine (A, D, E, B12), minerale (fosfor, iod, potasiu) şi grăsimi sănătoase, care nu pot fi sintetizaţi în organism şi trebuie aduşi prin alimentaţie.

Ingrediente

  • 1 kg carne de pește
  • miezul de la jumătate de pâine
  • 200 ml lapte
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3-4 căței usturoi
  • sare, piper
  • 50 gr unt
  • 2 ouă
  • lămâie pentru servit

Eu am folosit carne de știucă dar puteți folosi orice alt pește, mai ales pește alb. Am spălat știuca apoi am dezosat-o. Călim ceapa verde tocată mărunt în 50 gr unt.

Tocăm carnea de pește și o punem într-un vas. Adăugăm ceapă, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, pâinea înmuiată în lapte și stoarsă bine, ouăle, sarea și piperul.

Frământăm cu mâna ingredientele până se omogenizează. E obligatoriu cu mâna fiindcă astfel putem simți eventualele oscioare care au mai rămas.

Formăm cu mâna chifteluțele și le prăjim în baie de ulei circa un minut pe fiecare parte. Nu le lăsați foarte mult fiindcă devin fade și fără gust.

Scoatem chifteluțele pe șervețele absorbante ca să îndepărtăm excesul de ulei. Le servim cu lămâie.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE