Ultima oră

Chifteluțe cu sos de roșii, fasole și porumb

Ingrediente (4 porții)

  • 500 g carne de vită
  • 1 ceapă roşie, tăiată în cubuleţe
  • 2 căţei usturoi, fin tăiaţi
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri pătrunjel, tocat mărunt
  • 1 lingură suc de tomate
  • 1 linguriţă boia de ardei iute
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 conservă roșii în sos 425 ml
  • 100 ml cub de legume instant
  • 1 conservă de fasole 425 ml
  • 1 conservă porumb 425 ml
  • 0.5 lingură piper roşu
  • 4 ouă
  • 1 coajă de lămâie
  • sare
  • piper negru măcinat

Preparare

Încălziţi cuptorul la 180 grade sus/jos (160 grade pentru cuptoare cu convectie).

Se amestecă carnea tocată, sarea, piperul, ceapa, usturoiul, pesmetul, 1 lingură de pătrunjel tocat, sucul de tomate şi boiaua de ardei dulce. Apoi, se frământă bine cu mâinile umezite şi se formează 20 de chifteluţe.

Chifteluţele se dau prin făină şi se prăjesc pe fiecare parte într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline timp de aproximativ 5 minute, până se rumenesc.

Ulterior, chifteluţele se pun într-un vas termorezistent.

Roşiile se pisează cu furculiţa şi se amestecă cu sosul din conservă, cubul de legume, fasolea boabe şi porumbul. Se condimentează cu sare, piper şi ardei iute şi se toarnă peste chiftele.

Se pune la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.

După 25 de minute de coacere, se adaugă ouăle deasupra şi se continuă coacerea până la final.

Chiftelele se servesc cu pătrunjel şi coajă de lămâie.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE